تمرین درونی

تمرین درونی چیست؟ آموزش مهمترین تمرینات درونی

تمرین درونی چیست؟

تمرین درونی

تمرین های درونی از اصول بسیار مهم پیمودن مسیر بیداری معنوی هستند. بدون انجام تمرین های درونی تلاش برای رسیدن به مقصد بیداری معنوی چیزی بجز اتلاف وقت نیست. پاکسازی، درمانگری و بیداری معنوی بدون این تمارین میسر نیستند. تمرین های درونی تکمیل کننده و معنابخش هر عملی که در زندگی انجام می دهیم هستند. زمانی که متعهد به انجام تمرین های درونی می شوید، درد های خود را به قدرت و نیروی پیشران تبدیل می کنید؛ مانند یک کیمیاگر. تمرین های درونی آهسته آهسته منجر به بروز خود واقعی و ایجاد بنیانی محکم برای تغییرات مثبت در جهان درون و بیرون می شوند. چه چیزی بهتر از شفابخشی، تکامل، شادی، آزادی، اقتدار، و زندگی در هماهنگی کامل با پیرامون وجود دارد؟ تمرین های درونی راهی به سوی همه این اهداف والا می گشاید.

برای بررسی این موضوع و شناختن ماهیت تمرین درونی با ما در این مقاله همراه باشید.


تمرین درونی چیست؟

تمرین درونی یک تمرین مربوط به روان و روح ست که به جستجوی بسیار عمیق درون خود می پردازد. هدف از این تمرین درک خود و تمرین درونیکشف جنبه های پنهان، درمانگری و دگرگونی معنوی ست. زمانی که تمرین درونی انجام می شود، نور آگاهی به دنیای درون تابیده می شود؛ دنیایی که از لایه های مختلفی از تشکیل شده است. بخش های اصلی ذهن شامل ذهن خود آگاه، ناخودآگاه و ابرآگاه هستند.

بخش درونی افراد شامل احساسات پنهان، خاطرات، افکار، اعتقادات، قضاوت ها، زخم ها، سایه و بخش تاریک وجود، و دیگر وضعیت های احساسی و ذهنی ست که روی درک توانایی های فرد یا دگرگونی احساسی وی اثر می گذارد. با انجام تمرین های درونی فرد قادر خواهد بود از احساسات قدیمی آزار دهنده، ترس ها، محدودیت ها، تنهایی، افسردگی و دیگر احساسات مخرب عبور کند. اگرچه انجام تمرین های درونی اثرات مثبت متعددی به دنبال دارد، بسیاری از افراد از قدم گذاشتن در این مسیر واهمه دارند.


نشانه های نیازمندی به تمرینات درونی

بروز نشانه هایی که در ادامه ذکر می شوند هشداری برای شروع تمرین درونی هستند:


مقاله مرتبط: “چگونه جلوی نشخوار ذهنی و افکار تکراری در ذهنمان را بگیریم؟


هرچه تعداد بیشتری از علایم بالا را در خود میبینید، نیاز مبرم تری به انجام تمرین درونی دارید. توجه داشته باشید که بسیاری از مواردی که در بالا به آن ها اشاره شده است می توانند نشانه ای از بیماری های روانی باشند و اگر در این باره نیاز به کمک دارید با مشاور یا روانشناس مورد اعتمادتان مشورت کنید. زیرا انجام تمرین درونی جایگزین مراجعه به متخصص نیستند. تمرین های درونی یک عمل ضروری برای زندگی سالم هستند درست مانند خوابیدن و ورزش کردن.


چرا برخی افراد از انجام تمرین های درونی می هراسند؟

ممکن است بی اساس به نظر برسد اما برخی از افراد از قدم گذاشتن به وادی درون هراس دارند. اما ایا تابحال به دلیل آن فکر کرده اید؟ انسان در طول سال های طولانی به شناخت دنیای بیرون حتی دنیای ورای کره زمین پرداخته و تا کهشکشان های دور را مورد بررسی قرار داده. بدین ترتیب حیطه ناشناخته ها آنقدر محدود شده است که هراسی بجا نمی گذارد. اما همانطور که کارل یونگ می گوید:

“مردم از هیچ کاری هرچقدر پوچ و بی معنی دریغ نمی کنند تا از رویارویی با روح خودشان فرار کنند”.

در واقعتمرین درونی این حیطه وسیع ناشناخته ها درباره خودمان است که باعث هراس مان می شود. تعجبی نیست که افراد ترجیح می دهند به جنگ بروند تا به بخش های تارک وجود خودشان وارد شوند، یا به سرزنش دیگران بپردازند بجای اینکه به رفتار های نادرست خودشان انتقاد کنند. اگر دقیق بنگریم می بینیم که این نادیده گرفتن بسیار گسترده است تا جایی که ممکن است در ناآگاهی از این دنیا برویم اما جرعت رویارویی با عمیق ترین لایه های خودمان را پیدا نکرده باشیم. ایگو ها بسیار حساس، شکننده و تشنه قدرت هستند و تمرین های درونی سعی در کشف ورای این نقاب را دارند.

بسیاری از رهروان بیداری درونی با خود می اندیشند که ایگو را کنار زده و از سد آن عبور کرده اند اما واقعیت این است که ایگو هیچگاه از بین نمی رود و همه افراد دارای ایگو هستند.


پیشنهاد مقاله: “چرا ما از بیداری خودداری می کنیم؟


قدرت مرموز تمرین های درونی

انواع تمرین درونی ممکن است شاعرانه و مرموز به نظر بیایند اما زمانی که با تمام وجود به انجام آن بپردازید می بینید که انرژی بسیار زیادی نیاز دارد تمرین درونیو در مسیر انجام آن اشک و لبخند های زیادی نثار خود خواهید کرد. انواع تمرین درونی شبیه به تشریفات سمبلیک نیستند، اگرچه از ابزار های سمبلیک برای تکمیل یا اثربخشی بیشتر استفاده می شود. همچنین تمریناتی نیستند که بتوانید در اجتماع به نمایش بگذارید و تغذیه کننده ایگو شما باشند.

تمرین درونی در ذات خود، یافتن حقیقت درون و اولویت بخشی به حس آزادی و عشق است. در مسیر انجام تمرین درونی دگرگونی های بسیاری به وقوع می پیوندد و مرگ و تولدی دوباره در پیش روی فرد قرار می گیرد. فرایند تمرین های درونی راهی نیست که برای یکبار پیموده شود و پشت سر گذاشته شود بلکه در هر مرحله از زندگی و پس از دستیابی به درجه بالاتری از آگاهی نیز هنوز کارآمد و اساسی به نظر خواهد رسید. بنابراین تمرین درونی یک چرخه را تشکیل می دهد، مثل سمبل ماری که دم خود را بلعیده، یا رقص شاکتی، یا چرخه مرگ و زندگی، انرژی یین و یانگ.


مقاله مرتبط: “موانع رشد روحی – هشدارهای مسیر درونی


تمام فراز و نشیب هایی که در انجام تمرین درونی با آن ها مواجه هستیم، و قدم گذاشتن در حیطه ناشناخته ها دلیل هراس بسیاری از افراد است. برای غلبه بر این ترس به این نکته دقت کنید که اگرچه میانه روی و پرهیز از خطر باعث ایجاد تمرین درونیآرامش هستند اما همین آسایش و آرامش است که با طولانی تر شدن منجر به پوچی و از دست دادن انگیزه زیستن و تجربه کردن است. هیچ مسیر رشدی از میان دریای آرام و بی تلاطم نمی گذرد و این چالش های زیستن است که به زندگی معنا می دهد.

بدین صورت می توانید جرات قدم گذاشتن در مسیر تمرین درونی و در نهایت رشد و بیداری درونی را پرورش داده و با شروع به شناخت ناشناخته ها ترس هایتان را تبدیل به قرصتی برای رشد کنید. در نهایت به یاد داشته باشید که این ایگو است که مخالف کشف دنیای درون است. پس هراس از انجام این تمرین ها صدای ایگو و تمایل به کشف درونیات صدای روح شماست که شما را فرامیخواند.


راه هایی برای انجام تمرین های درونی

روش های بسیاری برای انجام تمرین درونی وجود دارد. در این بخش به تعداد محدودی از این روش ها که در مسیر بیداری معنوی مفید هستند اشاره می شود. شما می توانید با درنظر گرفتن علایق خود یا با مشورت یک دوست راه های دیگری را نیز امتحان کنید.

  • عشق ورزیدن به خود

تمرین عشق ورزیدن به خود یکی از ساده ترین و اثربخش ترین راه های برای شروع یک تمرین درون دیگر است. بدون آشتی عمیق با خود عبور از دشواری های تمرینات درونی و پذیرفتن بخش های تاریک وجود کاری بسیار دشوار و حتی خطرناک به نظر می رسد.

یکی از روش های رایج و اثربخش عشق ورزیدن به خود، استفاده از آینه و دیدن نقاط ضعف خود و سپس پذیرفتن و ارتباط گرفتن با منبع بخشش و عشق درونی خود است. برای اطلاع از راه های دیگر عشق ورزیدن به خود می توانید از مقاله زیر کمک بگیرید:عشق به خود چیست؟ چطور عشق ورزیدن به خود را شروع کنیم؟

  • تمرین کودک درون

یک درجه عمیق تر از تمرین عشق ورزیدن به خود، تمرین کودک درون است. این تمرین درونی از شما دعوت می کند به زخم های گذشته، خاطرات آزار دهنده قدیمی، اعتقادات و باور های مخرب خاتمه دهید. هر کدام از ما به درجات مختلفی زخم های کهنه و قدیمی را باتمرین درونی خود به همراه داریم. همگی به عنوان یک فرد بالغ وظیفه داریم ارتباط خود را با کودک درونمان بازیابی کنیم و ترس ها و آسیب های دوران کودکی را تسکین ببخشیم. کودک درون منبع عظیمی از لذت، خلاقیت، عشق و خرد است. در عین حال ممکن است این منبع در اثر بی توجهی ها به منشاء حساسیت های غیرمنطقی، ترس های مزمن، رفتار های مخرب و باور های محدود کننده تبدیل شده باشد.

تمرین کودک درون ممکن است موجب بالا آمدن مسایل و مشکلاتی باشد که ناتمام رها شده بودند. برای مثال اگر شخصی در دوران کودکی دچار مشکلاتی از قبیل افسردگی، قرار گرفتن در عرض خشونت و یا تجاوز بوده باشد، به احتمال قوی با این احساسات دشوار دوباره روبرو خواهد شد. این رویارویی از صرفا از جنس آزار دیدن نیست بلکه نوعی پاکسازی محسوب می شود و به فرد کمک می کند از زندان این زخم ها رهایی یابد.

برای اطلاع بیشتر از نحوه انجام تمرین کودک درون می توانید از مقاله زیر استفاده کنید: چگونه کودک درون مان را دوباره پرورش دهیم؟ + مراقبه رایگان

  • تمرین سایه

تمرین سایه یا نیمه تاریک وجود یک تمرین درون عمیق بشمار می رود. به همین دلیل است که گاهی از این تمرین به تمرین درونیعنوان پیچیده ترین و سخت ترین تمرین درونی یاد می شود. از طریق این تمرین فرد به بررسی تاریک ترین بخش های روان که زیرکانه انکار شده اند، می کند. همه می دانیم که در گوشه های تاریک آنچه از آن تنفر داریم یا شرمساریم، سرکوب کرده ایم  و سیاهی ها پنهان شده اند، از این روست که اغلب افراد از پرداختن به این تمرین هراس دارند.

پیش از شروع این تمرین ضروری است که تمرین عشق ورزیدن به خود را انجام دهید. این کار اقتدار و پذیرش شما درباره خودتان را افزایش می دهد و شما را آماده تمرین های عمیق تر مانند تمرین سایه می کند. زیرا ممکن است انجام تمرین سایه باعث نارضایتی از خود شود و اگر فرد اماده پذیرش، بخشش و عشق ورزیدن به خود نباشد اثر مخربی روی او خواهد گذاشت. به همین دلیل است که انجام این تمرین برای کسانی که تازه قدم در مسیر خودشناسی و بیداری معنوی گذاشته اند توصیه نمی شود. بهترین منبع اطلاعاتی و تمرین برای “نیمه تاریک وجود”، کتابی از دبی فورد با همین عنوان است که در لیست کتابهای پیشنهادی ما قرار دارد.


مقالات مرتبط: آرکی تایپ های برجسته ی یونگ_ خود، سایه، پرسونا، آنیما و آنیموس

ادغام نیمه تاریک و روشن وجود

۶ قدم برای آنکه سایه خود را در آغوش بگیرید و نور را وارد زندگی تان کنید

آرکی تایپ سایه ی طلایی و ققنوس درون


تمرین های دیگری همچون مراقبه منظم، خود پرسشگری، خلق آثار هنری، تحلیل خواب، و خود هیپنوتیزم و تجسم فعال می توانند به شما در این مسیر کمک کنند. اگر به دنبال یک مسیر برای شروع تمرین درونی هستید، انجام تمرین های معرفی شده در بالا به ترتیب راه خوبی برای شروع است. زیرا هرکدام از این تمرین ها به خوبی بخش هایی از هم را پوشش می دهند و شما را آماده مرحله بعد می کنند.

تمرین درونی


امیدواریم این مقاله به شما در مسیر رشد شخصی تان کمک کند. اگر راه ها و انواع دیگری از تمرین های درونی را می شناسید آن را در بخش کامنت ها به اشتراک بگذارید.

نوشته‌های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید