نفسانیات ، آنچه همیشه و همه جا در کمین ماست

mind control

آنچه بعنوان نفسانیات شناخته شده اند از ابتدای آفرینش بشر با او بوده و تا زمانی که در این کالبد جسمانی به زندگی ادامه می دهد همواره همراه او خواهد بود. انسان همیشه در طول زندگی اش با این نفسانیات دست و پنجه نرم می کند و در گیر و بند آنهاست. برخی باور دارند که وجود این نفسانیات در حد تعادل برای سلامت و بقای انسان لازم است، در عین حال بزرگترین دست مایه های ذهن برای پایین نگهداشتن آگاهی آدمی و وابسته کردن او به این دنیای مادی می باشند و در صورتی که از کنترل و تعادل خارج شوند به بیماری تبدیل می گردند. شناخت این نفسانیات ذهنی، آگاهی از وجودشان در درون خود و کارکردن بروی آنها نقش بسیار موثری در کنترل و حفظ تعادل آنها ایفا می کند، به طوری که در تمامی ادیان و مکاتب عرفانی به عنوان اولین و مهمترین گام در جهت رشد انسانیت و آگاهی بشر توصیه شده اند.


فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم غلبه بر نفسانیات – فایل سابلیمینال (تلقینات پنهان)


در تصویر زیر به اختصار این پنج دسته اصلی و زیر شاخه های آنها معرفی شده اند. توجه کنید که بسیاری از عادات ناپسند و رفتارهای بیمارگونه در زیر مجموعه پنج نفسانیت اصلی قرار می گیرند.

5 بیماری مخرب ذهن انسان و راههای درمان آنها


۱- شهوت:

 از خصوصیات بارز شهوت این است که بعد از اینکه انسان نیروی حیاتی خود را در منجلاب زیاده خواهی ها تلف کرد، او را از همه ارزش ها ساقط  کرده و قربانی این نفسانیت به درجه حیوانی نزول میکند.

رهاشدن از بند شهوت هنگامی میسر میشود که بتوان از پوچی و عاقبت پرداختن به آنها آگاه شد که برخی از افراد بطور ذاتی از آن آگاهند ولی برخی دیگر طی تجربه مستقیم به این آگاهی می رسند. همچنین مناعت طبع، توجه به ارزش های حقیقی انسانی و باورهای معنوی در کنترل این نفسانیت بسیار موثرند.


فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم ترک سیگار – فایل سابلیمینال (تلقینات پنهان)

فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم تقویت اراده و پشتکار – فایل سابلیمینال (تلقینات پنهان)


۲ – خشم :

عملکرد خشم بر انگیختن نزاع، ایجاد  سردرگمی در ذهن و سلب کردن توجه و تمرکز می باشد و نمی گذارد ذهن از هوش و خردمندی به درستی استفاده کند.

خشم، صلح را بر هم میزند، عشق را خنثی میکند، تخم نفرت میکارد و افراد، گروهها و ملتها را با یکدیگر دشمن میکند.

خشم، اصالت و شرافت را از درون فرد می زداید و اگرچه  نیروی انهدام گر آن  بسوی دیگران هدف گیری می شود، ولی بیش از هرکس مخرب  وجود و روان خود فرد می باشد. 

خشم یکی از خدمتکاران بزرگ قدرت منفی در کیهان است و تا روزی که بر آدمی تسلط دارد امکان پیشرفت در طریق معنوی برای فرد بسیار کم خواهد بود و معمولا سالهای سال در زندگی فرد رد پایی از رنج ها و دل شکستگی های جان فرسا باقی میگذارد .

 برای کنترل خشم و زیر مجموعه هایش بیش از هر چیزی باید به تقویت عشق و محبت در درون خود پرداخت و این بینش بیمار گونه که همه چیز و همه کس در دنیا علیه ماست و از ما جداست را با بینش انسانیت گرایی، نوع دوستی و وحدت وجود جایگزین نمود. از نتایج تقویت این بینش این است که توانایی بخشش و گذشت، صبر و بردباری و مدارا در وجودمان تقویت خواهد شد و در کنترل خشم موفق تر عمل خواهیم کرد.


فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم کنترل خشم – فایل سابلیمینال (تلقینات پنهان)


۳- طمع :

فردی که فقط به فکر طلب مال و مقام دنیا می باشد به تدریج سنگدل می شود و حتی چهره اش نمودی از انجماد  قلب و تمایلی بی رحمانه و بی پایان برای اندوختن مادیات بخود می گیرد. 

کار طمع وابسته کردن تفکر انسان به اشیاء مادی و سّد کردن گرایش او به سوی ارزش های بالاتر است و مانند کیسه ای ته باز است که هیچ گاه پر نخواهد شد.

تنها راه دور ماندن از حرص و طمع، تقویت بینش قناعت و رضایت حاصله از آن است. با مشاهده انسان های حریص و تجربه این نفسانیت به خوبی بر هر انسان عاقلی هویدا می شود که رضایتی به دنبال پیروی از طمع نخواهد بود و آنچه می ماند گرسنگی مداوم و سیری ناپذیر از برای دارایی های دنیاست. باید این حقیقت را پذیرفت که خوشبختی و رضایت بایستی در دل انسان باشد، در غیر این صورت آنرا در هیچ چیز و هیچ کجا نمی توان یافت.


فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم جذب ثروت و فراوانی – فایل صوتی سابلیمینال (تلقینات پنهان)


۴- وابستگی

وابستگی واژه ای است جهت بیان معنای دلبستگی موهوم و شیفتگی آنچه در دنیاست که پنهانی ترین و فریبنده ترین نفسانیات می باشد. پیش از اینکه فرد از حضورش آگاه  شود به روی او می خزد و همیشه در ظاهر نجابت و اصالت، لباس عقل سلیم و احترام به ارزشهای سنتی را برتن دارد.

هدف حقیقی وابستگی، غرق  کردن ذهن در تصوراتی است که وقت او را چنان اشغال کنند تا دیگر فرصتی برای پرداختن به حقیقت و امور معنوی دست نداده و هرگز آزادی حقیقی را نیابند .

مخالف وابستگی، رهایی ست و کلید دور ماندن از آن پیشبرد نوعی از زندگی ست که کمترین میزان وابستگی ها در آن باشد.


فایل صوتی مناسب: “خود هیپنوتیزم فراموش کردن رابطه عاطفی گذشته – فایل سابلیمینال (تلقینات پنهان)

فایل صوتی مناسب: “مراقبه بالون قرمز برای رهایی از بار مشکلات و وابستگی ها


۵- خودستائی

خود پرستی یا نفس پرستی نفسانیتی ست که بیش از اندازه رشد کرده و به بزرگنمائی بیمار گونه “من” تبدیل شده است. 

فرد خودستا بر این عقیده استوار است که بهترین ها از آن او هستند. ظاهر بهتر، رفتار بهتر و حتی درک بهتر نسبت به دیگران. این صفت مانع بزرگی در مسیر رشد درونی، شخصیتی و اجتماعی تلقی می شود و چنین فردی همیشه در زندگی اش در فکر نمایش برتری های خود است و بس.

فرض بزرگ او این است:

«حق با من است و هرکس با من مخالف است در اشتباه است. پس برای دفاع از حقم باید مخالفین را نابود سازم»

هر کسی کوشش کند طرز فکر فرد خود پرست را تغییر دهد با دفاع گزنده و تلخ وی روبرو می شود، او به سرعت رنجیده می گردد و فورآ در جبهه دفاع از خود  قرار می گیرد. او برسر یک برگ خشک جنگ و جدال  برپا می کند تا از حقوق خود ساخته خویش دفاع  کند، او هرگز به فکر حقوق یک انسان دیگر نیست. او هیچ ضعفی را در خودش نمی بیند ولی هرگز دست از انگشت گذاشتن روی خطاهای دیگران بر نمی دارد.

برخی از افراد خودستا در طول زندگی پس از آنکه بارها بقول معروف با کله زمین می خورند به خودشان می آیند و از جایگاه رفیعی که برای خود ساخته بودند فاصله می گیرند. ولی بطور کل، تعادل این نفسانیت با قبول وجود آن در خود و با آگاهی و شناخت هر چه بیشتر از خود واقعی آغاز و میسر می گردد.


فایل صوتی مناسب: “بسته جامع رفع استرس و اضطراب


در انتها توصیه می شود تا هر چه بیشتر به شناخت این نفسانیات و نحوه ی عمکلرد آن ها در درون خود پرداخته و سپس به طرق مختلف در اصلاح آن ها کوشا باشید تا بتوانید موانع موجود در مسیر رشد معنوی و انسانی خود را از میان برداشته و گام های بعدی را با استحکام بیشتری بردارید.

(دوستان عزیز راستمرد، نظرات خود را در مورد هر نوشته با ما در میان بگذارید و تجربیات مرتبط خود را با موضوع هر نوشته با دیگران شریک شوید. سپاسگزارم )

نوشته‌های مشابه

20 دیدگاه

  1. با سلام و سپاس بسیار فراوان
    چقدر عالی و ساده مطلب را بیان کردید. البته قبلا در همین مورد عرایضی داشته ام که نمی دانم به چه زبانی ترجمه شده که منهم قادر به خواندنش نیستم و متصورم اهمیتی هم ندارد.
    گمان می کنم زمانی که به دنیا می اییم مانند سایر موجودات, اطلاعاتی در مفز به شکل ذخیره وجود دارد که به ان غرایز می گویند وبرای حفظ و صیانت ما لازم است ولی انسان موجودی است که با مفز بزرگش (نسبت به جثه) فکر می کند و حق انتخاب دارد.
    با گذشت زمان و تربیت و اموزشی که در مسیر زندگی, انسان ها می یابند ذهن و نفس (شخصیت) انها شکل می گیرد و اگر شکلی نامناسب یابد ان غرایز تبدیل به خصوصیات ونقص هایی می شود که زندگی ما را اشفته کرده و خوشبختی و شادی به صورت رویایی غیر قابل دسترس می نماید با شکل گیری خودخواهی, نفس من تبدیل به هیولایی می شود که هر لحظه از زندگی بیشتر و بیشتر از دیگران می خواهد. اطلاعاتی که زمانی در مفزم وجود داشته و مسیر ان به سوی خالق و زندگی زیبایی بوده است بر اثر اطلاعات نادرستی که خوراکم نموده و خودخواهیم, رنگ می بازند اکنون زندگیم به “مد” و تایید دیگران و… وابسته می شود.
    این اغاز جدال و جدایی من از خالق و خداحافظی تلخ من با زندگی, شادی و… می باشد…

  2. با سپاس فراوان از دوست گرامی نگارنده که به زیبایی نفس را توضیح فرموده اند با اجازه, مطلبی را عرض نمایم هر چند شما ان را در زیر مجموعه خودستایی فرموده بودید. نفس, دیوار قطوری است که ما به دور خویش بنا میکنیم و ما را از نور, معنویت و انسانیت دور می سازد. ریشه ان در خودخواهی و خودپسندی من است و هرچه که به ظاهر با ان “هویت” یافته ایم. ما به سبب خلا درونی و روحی از انچه که هستیم و شده ایم نه تنها رضایت نداریم بلکه متنفریم شخصیت کنونی خویش را نپدیرفته و مداوم در پی انیم که ان را با چیزهایی از این دنیا, یازسازی و تا حد ارضا بیافزاییم پس تلاش می کنیم با پول, خانه و ویلا, زن یا شوهر, مدارک دانشگاهیـ زیبایی و جوانی, ماشبن و مقام, … و … هویت یافته و به تایید این یا ان و حتا خودمان برسیم و برای رسیدن به این هویت از هیچ پلشتی رو گردان نیستیم. در هر مغازه و قروشگاهی بهترین چیزها و کالاها در ویترین چیده می شوند “غرور” نیز ویترین “خود خواهی” است و سبب دورشدن ما از “فروتنی” می گردد مهمی که باعث اگاهی , دیدن ورها شدن از خود در کمک به دیگران است. تا با خودخواهی زندگی می کنیم همه نفس و نقص های ما پابرجاست ترس در تار وپود ما ساکن است و مدام قر می زنیم. نفس, زندگی ما را هر روز در باتلاق زندگی فروتر می برد در حالی که در این فکریم که اگر فلان چیز یا…. میداشتم “شاد” می شدم و حتما “خوشبخت” زندگی می کردم اکنون را به اینده ای موهوم می دهیم و در بدبختی و ترس خواهیم مرد. نفس فقط “سراب” خوب زیستن است.

  3. سلام با عرض خسته نباشید و سپاسگزاری بسیار عالی بود انسان موجودی مادی است مدتی قبل کتاب صوتی فواید گیاه خواری از صادق هدایت را گوش کردم انسان با رعایت تغذیه می تواند در نوع خواسته هایش تعییر اساسی ایجاد کند و خیلی انسان تر زندگی و رفتار کند انسان اگر سه نسل گیاه خوار شود میتواند انسانهای متفا وتی بوجود بیاورد شاید بهتر باشد برنامه ریزی پانصد ساله داشته باشیم . نظر شما چیست ؟

  4. سپاس و درود….از دیرباز تهذیب نفس و کنترل امیال ، در راس مسیر معنوی سالکان حقیقی برای رسیدن به مرحله ی روشنیدگی می باشد…به نظرم مهمترین چالش یک سالک ، یک ساحر و یک شمن ، تجهیز در مقابل نفسانیاته…با گذر از این مرحله ، از بعد مادی به بعد معنوی میشه قدم گذاشت و جرگه ی برگزیدگان وارد شد

دیدگاهتان را بنویسید