کلیدهای موفقیت

کلیدهای موفقیت که باید بدانید

مهم نیست که پیرو کدام خط فکری یا عقیده هستید، تعلقات شما چیست و یا اینکه به کجا تعلق دارید؛ مبحث امروز مورد بحث مقاله ما یعنی کلیدهای موفقیت آنقدر مهم است که در تمامی سطوح علمی و دانش عمومی شیوع یافته و میتواند در موفقیت شما نقش چشمگیری ایفا کند.

در این مقاله عصاره بسیاری از کتاب های انگیزشی را به صورت کاملا تمثیلی و با زبانی ساده، به همراه تمرینی کاربردی آوردیم تا بتوانید خوب با اهمیت نظم و پشتکار در موفقیت ارتباط برقرار کنید؛ پس حتما تا انتها همراه ما باشید.

اهمیت نظم بعنوان یکی از کلیدهای موفقیت

واژه نظم از آن دست واژه هایی ست که در زندگی بارها میشنویم. فیلسوفان زیادی نظم را پایه و اساس خلقت شمرده اند و گفته اند که همه چیز در جهان هستی براساس نظم شکل گرفته است (مثلا نظریه فیثاغورس درباره ماهیت جهان که معتقد بود جهان براساس اعداد و اصول اعداد بوجود آمده است).
در سخنرانی ها و کتاب های موفقیت بارها و بارها به واژه نظم بعنوان یکی از کلیدهای موفقیت برخورد میکنیم و در کلاس های مدیتیشن هم به ما میگویند نظم را رعایت کنیم و براساس الگوی مخصوصی ( مثلا هر روز) مراقبه نماییم. به همین ترتیب در رفتارهای دینی خود هم نظم را مشاهده میکنیم (مثلا نمازهایی که در اسلام وجود دارد یا یکشنبه کلیسا رفتن در دین مسحیت و…)


فایل سابلیمینال تقویت نظم در زندگی به شما کمک میکند.


تفاوت نظم با عادت

کلیدهای موفقیت

برای درک بهتر منظورمان از نظم ابتدا باید تفاوت آن را باعادت یادآوری کنیم. خوگیری یا عادت کردن به موضوع یا پدیده ای خاص، امری فاقد معناست که موجب کسالت در ما میشود. در حالیکه نظم امری معنادار است که شما کاملا به تکرار آن واقف هستید.
به عنوان مثال کلاس های سخت مدرسه که هر هفته تکرار میشدند را به خاطر بیاورید. گرچه آن ها هر هفته در یک ساعت خاص تکرار میشدند ولی شما نظمی در آن ها حس نمیکردید انگار که نظم در سایه عادت دیده نمیشد. به عبارتی معنا و مفهوم مخصوص و شور و شوقی برای شما تولید نمیکرد. ذهنتان را در همان مدرسه نگه دارید و ساعت ورزش یا وقت های مخصوصی که دبیری که دوستش داشتید می آمد را به خاطر بیاورید. شاید ساعت ورزش هر دوشنبه فقط یک بار تکرار میشد ولی اگر یک روز دوشنبه تعطیل میشد، شما خوب یادتان بود که نظم بهم خورده و ساعت ورزشتان از دست رفته است. به عبارت بهتر تکرار در مثال دوم برای شما معنادار بود.


مقاله مرتبط: به این ۶ مورد عادت کنید تا زندگی تان متحول شود!


تشریح نقش پشتکار در مقابل نظم

اگر پدیده ای منظم بارها و بارها تکرار شود آن معنایی که قبلا شما را سر ذوق می آورده در گذر زمان محو و نابود میگردد و کم کم تکرار شما که قبلا نظمی شگفت انگیز بوده، تبدیل به عادتی خسته کننده میشود که دیگر حوصله انجامش را ندارید.
فکر انسان خیلی پویاست و زود چرخه را تشخیص میدهد در نتیجه، تکرار ها اغلب در قالب عادت میروند نه در قالب نظم و نکته جالب توجه این جاست که در این زمان شاید بیشتر از هر زمان دیگری در تاریخ شما نیاز به تکرار در قالب نظم در زندگیتان دارید. نیاز دارید کارهای روتین را انجام دهید ولی خسته نشوید. این جاست که پشتکار به شما کمک میکند تا از دره عادت های حوصله سربر و ناامیدی، خودتان را به سرزمین های هموار نظم و معنا برسانید.

پشتکار یکی دیگر از کلیدهای موفقیت

همانطوری که پیش تر مفهوم نظم را توضیح دادیم، اکنون به توضیح معنی پشتکار میپردازیم. فرهنگ عمید، کلمه پشتکار را استقامت و پایداری در پیش بردن امری معنا کرده است و منظور ما از پشتکار دقیقا همین سرسختی در پیش بردن کارهایمان است. بنابراین کاملا روشن است که چرا آنرا یکی دیگر از کلیدهای موفقیت برشمردیم.


فایل سابلیمینال تقویت اراده و پشتکار در این زمینه کمک کننده ست.


موفقیت چیست؟

به ساده ترین عبارت، موفقیت یعنی رسیدن به خواسته و هدفی که برای خودمان تعیین کردیم و این مسیر نیاز به رعایت اصولی دارد که ما از آن به نام کلیدهای موفقیت نام بردیم.


مقاله پیشنهادی: موفقیت حتمی با راهکار جدید روانشناسی انگیزشی

کلیدهای موفقیت

تشریح رابطه نظم، پشتکار و موفقیت

با توضیحاتی که پیش تر گفتیم میتوانیم این سه مفهوم را از طریق مثالی ساده کاملا در ذهنمان تبیین کنیم.
فرض کنید یک چرخ و فلک اسباب بازی میخواهید به مدت ۲ ساعت حرکت کند (هدف).عمل تکرار چرخش در این مثال همان نظم میباشد. چرخش (نظم) چرخ وفلک برای چرخش به یک منبع نیرو نیاز دارد که آن برق است (معنا) و اگر این برق قطع شد برای رسیدن به هدف از نیروی باتری بجای برق استفاده میکنیم (پشتکار). در مسیر رسیدن به هدف آنقدر از سرسختی باتری استفاده میکنیم تا بالاخره برق وصل شود اما هرگز چرخش اسباب بازی (نظم) را قطع نمیکنیم تا به هدف برسیم.

زندگی ما درست مثل همین اسباب بازی است. وقتی هدفی میگذاریم آنچه به ما در رسیدن به آن هدف یاری میرساند و عمیقا انگیزه میدهد، معنای آن هدف برای ماست. مثلا اگر هدفمان این است که هرروز یک ساعت ورزش کنیم، معنای این کار برای ما یعنی حفظ سلامتی و تناسب اندام به ما توان ادامه دادن میدهد. اگر نظم ورزش را بارها و بارها انجام بدهیم در روند آهسته ای، زمان مثل اسید معنای کار ما را محو میکند. چنانچه کارمان هنوز تمام نشده باشد باید سرسختی و استقامت را به کار ببندیم تا بتوانیم بوسیله پشتکار تا مدتی نبود انرژی عظیم معنای نهفته را جبران کنیم. پس از مدتی که دوباره برق ها آمد و همه جا پر از نور امید میشود و میتوانیم دوباره نظم سابق را با معنایی که پیش تر گم کرده بودیم پی بگیریم.

اگر پشتکار و نظم را نتوانیم در وقت مناسب به یکدیگر برسانیم یا درگیر چرخه عادت خواهیم شد یا اینکه به نا امیدی دچار میشویم ودر نهایت هدفمان را رها میکنیم.

 

 

 

 

تمرین

دانستیم اتصال نظم و پشتکار در زمان مناسب بسیار پراهمیت است و حقیقتا از کلیدهای موفقیت شمرده می شوند. همانطوری که میدانید، برای اینکه بتوانید خوب از پس موقعیت های دشوار برآیید، باید از کارهای ساده تر شروع کنید. این قانون درباره موفقیت هم صادق است.
برای تمرین اتصالِ به موقعِ پشتکار و نظم، برای خودتان هدف بگذارید (مثلا بگویید من یک ماه ساعت ۲ مراقبه میکنم) وبعد وقتی که حس کردید درگیر عادت شده اید و شکر و شوق و معنا را گم کرده اید، موتور پشتکار ذهنیتان را فعال کنید و هدفتان را پی بگیرید. انجام همین تمرین به ظاهر ساده علاوه براینکه به شما استقامت و نظم را به خوبی می آموزد باعث افزایش عزت نفس و حس خود دوستی شما و فواید زیاد دیگری نیز میشود.

سخن آخر

مسلما در دنیای امروز موفقیت های زیادی هستند که انتظار شما را میکشند. با استفاده به موقع از کلیدهای موفقیت و انجام تمرینات پیاپی، به طور خلاصه معنای این سخن رالف والدو امرسون را در خواهید که میگوید :
اگر اراده کنید و پایداری داشته باشید، بی شک موفق خواهید شد.

نوشته‌های مشابه

7 دیدگاه

    1. اول از همه ازتون ممنونم که برای خودتون احترام قائل بودید، وقت گذاشتید و مطلب رو مطالعه کردید. دوست عزیزم روانشناسی شاخه های متعددی داره و مثل فلسفه که یک سری فیلسوفان تجربه گرا و یک سری فیلسوفان حس گرا هستند، تقسیم میشه. در نتیجه یافته های یک سری روانشناسان مورد تایید بقیه روانشناسان امکان داره که نباشه. مثلا یک سری جنبش هایی وجود داره که کلا مخالف هستن که ما بیاییم و ریشه یابی کودکی انجام بدیم برای حل مشکل بزرگسالی، ولی میدونیم بسیاری روانشناسان معتقدند که این کار واقعا لازمه. پس این نقل قول شما ممکنه در ضمن مکاتب فلسفی ای که شخصا اعتقاد دارم رد باشه. کاش منبع میگفتین که من از مکاتبی که شما باور دارید یا میخواید بدونید جواب میدادم. اماجدا از روانشناسی در نوروساینس هم ثابت شده است که افراد فقط زمانی که میتونن بر چیزی مسلط بشن فرق داره وگرنه همه چیز با تمرین اوکی میشه. در نهایت این شما هستید که تصمیم بگیرید میخواید انجامش بدید یا نه. انشاالله که جوابتونو گرفته باشید اگر نه سوالتونو جور دیگه ای بپرسید تا جواب مناسب تری بدم مرسی.

دیدگاهتان را بنویسید