۹ نشانه از اینکه در رابطه عاطفی درست هستیم

رابطه درست عاطفی

امروزه دغدغه اصلی بسیاری از مردم روی زمین، داشتن رابطه عاطفی سالم و ماندگار است. نیاز عاطفی یکی از نیازهای مهم و اصیل انسان است، به طوری که چشم پوشی کردن از آن حقیقتاَ سخت یا غیرممکن است.

در دنیای امروز به دلیل پیچیدگی ها و سختی های بسیاری که زندگی مدرن برای بشر فراهم آورده، بسیاری از افراد تصمیم به سرکوب برخی از نیازهای غریزی خود مانند بچه دار شدن کرده اند ولی عشق و ارتباط عاطفی چیزی نیست که قابل سرکوب باشد. بشر در هر صورت، هر اتفاقی هم که بیفتد، هر چقدر هم که سبک زندگی تغییر کند، به آن نیاز داشته و خواهد داشت. یک ارتباط درست علاوه بر ایجاد امنیت عاطفی، سلامت روحی- روانی افراد را نیز تضمین می کند، به آنها انگیزه، قدرت تغییر و حرکت بیشتر در زندگی داده و آرامش لازم را برای آنها تامین می نماید.

اما راههای تشخیص اینکه در رابطه عاطفی درست و سالم هستیم کدامند؟ چگونه مطمئن باشیم که با فرد مناسب خود بسر می بریم؟


عشقباید آگاه باشیم که هر رابطه عاطفی ای فراز و نشیب های خودش را دارد و بطور طبیعی هیچ رابطه ای خالی از مشکل نیست. زیرا که هر فرد جدا از تفاوت های ژنتیکی، در خانواده و محیطی متفاوت پرورش یافته و ایدئولوژی و دنیای ذهنی افراد، حتی فرزندان یک خانواده بسیار از هم متفاوتند. در نتیجه اختلاف نظر امری حتمی ست.

اما نشانه هایی وجود دارند که با کمک آنها می توانید رابطه خود را بصورت کلی و از پایه ارزیابی کنید. اگر همه یا بیشتر این موارد در رابطه عاطفی شما وجود دارد، مطمئن باشید که پایه های آن محکم است و مشکلات و ناراحتی هایی که پیش می آیند زودگذر و سطحی اند.


هم اکنون تماشا کنید: “عشق حقیقی و عشق های امروزی -داستان عشق به ماهی”


قابل ذکر است که وجود این موارد در هر رابطه عاطفی نسبی ست و میزان آن برای هر شخص می تواند با دیگری متفاوت باشد.


۱- عشق. 

عشق و محبت پایه اصلی هر رابطه ست و بدون آن رابطه هیچ معنایی ندارد. در یک رابطه مناسب، عشق کلید مشکل گشای غالب مشکلات است. همچنین تضمین کننده تداوم  رابطه و رضایت از آن است.


۲- آرامش. 

آرامش یکی از اساسی ترین نیازهای هر فرد می باشد که در یک رابطه درست حاصل می شود. در این رابطه عاطفی آرامشی که احساس می کنید بیشتر از آن چیزی ست که قبل از آن حس می کردید.


۳- شادی. 

شادی لازمه تداوم هر رابطه ای ست و یکی از مهمترین دلایل شکل گیری هر رابطه می باشد. آیا از بودن در این رابطه شاد هستید؟ آیا از انجام فعالیت های مشترک باهم لذت می برید؟ آیا اکنون شادتر هستید یا قبل از رابطه؟


۴- آزادی. 

یکی دیگر از مهمترین عوامل رضایت از یک رابطه عاطفی میزان آزادی ایست که هر فرد در آن احساس می کند و می تواند خودش باشد. این کلمه به معنای بی تعهدی نیست بلکه حفظ حریم واقعاَ شخصی یکدیگر است. در واقع این آزادی نتیجه اعتماد راستینی ست که دو نفر بهم دارند و احترام به حق طبیعی ای ست که هر انسان در زندگی خویش دارد.

“آزادی بی تعهدی نیست، آزادی توانایی انتخاب و تعهد به آن انتخاب است.”  پائولو کوئلیو

رابطه عاطفی


همین حالا بخوانید: “شوک روحی یا شکست عشقی چیست؟ معضل روابط عاطفی”


۵- اعتماد. 

رابطه ای که بر پایه اعتماد نباشد هیچ گاه به سرانجام نمی رسد. نگرانی ها و قضاوت های ذهنی ناشی از بی اعتمادی در یک رابطه عاطفی درست به حداقل می رسند و در نتیجه رضایت و آرامش بیشتری حاصل می شود.


۶- احساس رشد و بهتر شدن.

از قدیم گفته اند یک رابطه عاطفی همان طور که می تواند دو نفر را به اوج برساند، می تواند آنها را به حضیض بکشاند. در یک رابطه خوب، هر دونفر انگیزه تلاش کردن می یابند و با تشویق و کمک یکدیگر مراتب رشد را در کنار هم می پیمایند. این رشد می تواند کاری و اجتماعی باشد یا درونی و شخصیتی.


۷- دریافت کمک و همراهی. 

در یک رابطه مناسب، هنگام مواجهه با مشکلات و تصمیم گیری ها، فرد احساس تنهایی نمی کند و می تواند روی کمک و همراهی خالصانه شریک عاطفی اش حساب کند.  


مقاله “جفت روحی و یکپارچگی” را همین حالا مطالعه نمایید.


مقاله مرتبط: “از کجا بفهمیم که واقعا جفت روحی خود را پیدا کرده ایم؟”


۸- صبوری و از خود گذشتگی

شاید این مفاهیم به دلیل رواج خودخواهی  در عصر امروز، کمی فانتزی و دور از ذهن بنظر برسند. اما در یک رابطه درست، این صفات حقیقتاَ درون انسان تقویت می شود بطوری که بدون آنها تداوم رابطه به خطر می افتد.


۹- رضایت و احساس خوب داشتن. 

این در واقع نتیجه قطعی یک رابطه درست و سالم برای هر فرد می باشد و آشکارترین نشانه تشخیص آن است.


شما می توانید هم اکنون کامل ترین بسته جذب عشق موجود در اینترنت را از راستمرد تهیه نمایید:

https://rastmard.com/28740

نوشته‌های مشابه

20 دیدگاه

  1. سلام، خسته نباشید
    تو فضای مجازی چطوریه ؟ چون امروزه خیلیا تو فضای مجازی مثل تلگرام وارد رابطه میشن اما نمیدونن این رابطه درسته یا نه، طرف درستی رو انتخاب کردن یا فکر میکنن اون فردی که باهاش توی یه رابطه عاطفی هستن ایا اون فرد هم همچین احساسی رو بهش داره یا نه، کلا توی فضای مجازی احساسات خیلی پیچیده هستن. سوالم اینه تو فضای مجازی از کجا بفهمیم تو یه رابطه عاطفی درستی هستیم؟

  2. با سلام و سپاس
    حدود دو سال پیش برای یک دوستی که می پرسید یا توجه به سر فصل های مقاله بالا پرسشی جدی برای ادامه یا قطع یک رابطه داشت, جوابی داشتم نگاهی کردم و دیدم هنوز بر ان افکار پایدارم و شاید فقط توضیحات بیشتری لازم باشد؟!!
    پرسش اصلی, اولیه و بسیار مهم این است که این رابطه (از دوستی ساده گرفته تا نامزدی و ازدواج) قرار است چه هدفی زا دنبال نماید خلاصه کنم من به دنبال رسیدن به چه هدفی در زندگی هستم که این شخص مقابل می تواند انها را براورده کند؟
    می تواند از رفاه مادی و امنیت اجتماعی تا زیبا بودن و هیکل متناسب داشتن تا ….. باشد. همانطور که همه یکسان و هم شکل نیستیم سلیقه های متفاوتی هم در ما شکل گرفته است یا شکل داده اند که خویش نیز از وجود انها بی خبریم.
    از بجگی با دادن عروسک یا اسلحه و هواپیما و در ادامه رفتاری که والدین, نزدیکان و فرهنگ غالب دارد, قالب و چارچوبی برایم می سازد که جنسیت و هویت مرا را تدوین می کند تا پنج سالگی که من می فهمم جنسیت من چقدر در مناسبات اجتمائیم مهم و تاثیرگذار است (با همه مهر و محبتی که والدین و اطرافیان دارند قرار است من در دسته بندی نادرستی به شهروند درجه یک یا دو تعلق گبرم) ار انجا شکل گیری فرایند “من” متفاوت می شود چون در یک دسته جنون وابستگی شکل می گیرد و در دسته دیگری استبداد و زورگویی (در نگاهی بسیار کلی) نهادینه می شود و بر اساس انها , خلق و خو و سلیقه من طراحی می شود ایراد در والدین ما نیست این یک چرخه است که شاید (البته نشانه هایی از زن سالاری در بعضی اقوام دیده شده است که با ظهور تمدن انها نیز مرعوب این چرخه معیوب شده اند.) نشانه شناسی ان را به ادوار نخستین با کمی افراط و تفریط در هر دوره نمایش می دهد.
    خوب سوال اولیه پابرجاست که معیار درست در انتخاب یک مرد یا زن مثلا برای ازدواج چیست؟ شور بختانه همین معیارها هم دستخوش فرهنگ اجتماعی است (با رشد وسایل ارتباط جمعی و رسانه ها حالا دیگر محدویت جغرافیایی هم تاثیر چندانی ندارد). زنان همیشه کالا و مردان متفاوت با توان مالی, در جایگاه خریدار (بدیهی است که قصد اهانت ندارم).
    خوب در این عرصه مسلم است که معیارهایی مانند اگاهی, تشخص” تحصیلات (نگاه یه امار جنسیتی شرکت کنندگان در کدکور می تواند نشانه باشد) و بسیاری صفات خوب انسانی, نمی تواند در صف اول انتخاب باشد.
    از سوی دیگر مفهوم بسیار غلطی است که در ذهن همگان (مرد و زن) جا افتاده که من (در صورت داشتن شرایط لازم) ازدواج می کنم که زن یا مرد مقابل مرا خوشحال و خوشبخت کند هیچکس با این تصور, که من ازدواج می کنم تا زندگی جدیدی بسازیم که در ان هردو از خوشبختی برخوردار باشیم در سر ندارد همه دنبال امتیاز بیشتر هستند گویی رینگ بوکس برقرار است.
    مسلم یک ارتباط موفق, و در کنار کسی بودن شرایط مناسبی طلب می کند که هر دو با هم شاد و خوشحال باشند در این صورت خوشبخت هستند (ناخشنودی یک سو به باخت- باخت طرفین منجر خواهد) ولی شادی را باید ساخت…

  3. بادرود و خداقوت
    خیلی عالی بود ولی یه سوال پیش میآید وآن این است که مسایل مادی را باید فاکتور بگیریم یا نه مثلا من از داشتن بچه های سالم خدارو شاکرم واز همسرم بخاطر این توانایی سپاسگزارم اما وقتی او برای بچه هادرزمینه احتیاجات اولیه شان کم کاری میکند باعث عصبانیت من میشود آیا تین حس از من ذهنی نشات میگیرد لطفا اگر میشود پاسخ مرا بدهید
    بهترینها ازآن شماست

    1. با سلام. متصورم هیچکس در دنبا قادرنیست پاسخ شما را بدهد این بیشتر دست طرفین بک ریطه و انتخاب انهاست. من اگر در چنین موقعیتی قرار گیرم اولین پرسش از خودم اینست که من چرا باید با… ارتباط داشته باشم. متعادل ترین جواب اینست که در کنار او احساس لذت, خوشی, ارامش,,,, و خوشبختی می کنم ولی چناچه در متن اشاره شد هیچ دو نفری همانند نیستند و نباید باشند. گرد امدن دو نفر در کنار هم نباز به سازندگی, سازش و زایش بک زندگی نوین دارد که هر شخص باید نهایت تلاش خود را برای خوشبختی دیگری بکار برد و هر کدام کوتاهی کند رابطه یکسویه نافرجام می شود. زندگی انگاه شیرین و ادامه دار می شود که هردو در این زمینه اگاهی داشته باشد. اولین هدف از یک رابطه, خوشحالی و شادی طرفین در لحظه است و هریک سهمی از هزینه های احتمالی بر دوش دارد…

دیدگاهتان را بنویسید