چگونه والدین خوبی باشیم بدون اینکه ذهن فرزندمان را با اطلاعات نادرست پرکنیم؟
چگونه والدین خوبی باشیم بدون اینکه ذهن فرزندمان را با اطلاعات نادرست پرکنیم؟
سادگورو عارف بنام هندی میگوید: اگر می خواهید والدین خوبی باشید، چیزی که خودتان تجربه کرده اید را با فرزندتان به اشتراک بگذارید ولی همیشه به چیزهایی که نمیدانید اعتراف کنید.
پرسش: سادگورو، خیلی وقتها شنیده ام که ما نباید فرزندانمان را با دانسته های خودمان پر کنیم. اگر فرزندم از من نصیحتی خواست، آیا میتوانم چیزی را که از تجربه های گذشته ام آموختم با او به اشتراک گذارم؟
سادگورو: اگر چیزی هست که واقعاً برای خودت کارآمد بوده و برایت شادی و زندگی آورده، البته که میتوانی به فرزندت بگویی. اگر چیزی نمیدانی، بگو “نمیدانم” و از چیزهایی هم که خودت تجربه نکردی فقط به این دلیل که حالا جایی گفته شده، حرفی نزن.
مقاله مرتبط: “والدین بهتری باشیم/۵ راهی که والدین میتوانند بوسیله آن، همانند یک شمن عمل کنند.“
“درخواست کننده” و یا “جستجو گر” شدن ؟
فقط به این خاطر که چند سالی قبل از فرزندت به دنیا آمده ای، دلیل براین نیست که باید همه چیز را بدانی. اینکه بگذاری فرزندت اینطور فکر کند، اشتباه است.
پس برای والدین خوبی بودن فقط به فرزندت اعتراف کن؛ بگو من چند سال قبل از تو به اینجا آمده ام و تا بحال هم مشغول بزرگ کردن تو بودم، پس من اینها را نمیدانم. بیا با هم از آن سردر بیاوریم.
اگر چیزمهمی بود برای فهمیدنش وقت بگذارید، وگرنه رهایش کنید.
اگر به ندانستن تان اعتراف کنید و آن هوش و اشتیاق در کودکتان باشد، اوحتماً یک جستجوگر خواهد شد. یک جستجوگر فعال.
ولی شما والدین خوبی نیستید چون ازاین میترسید و نمیخواهید فرزندتان جستجوگر باشد. او را یک درخواست کننده میخواهید که کلی پول درآورد و در جامعه چه و چه شود. برایتان مهم نیست که حقیقت را بفهمد یا نه.
مقاله مرتبط: “چطور خانواده ای آرمانی داشته باشیم؟“
اگر واقعاً والدین خوبی هستید و خوبی فرزند خود را میخواهید، این چیزی است که باید در او پرورش دهید: “اگر چیزی هست که هر دوی ما میخواهیم بدانیم، باید برای جستجو و فهمیدنش وقت بگذاریم. اگر نمیخواهیم بدانیم، رهایش میکنیم”.در این صورت با اعتراف ما به ندانستن، فرزندمان راهی جز جستجوگر بودن نخواهد داشت، چون این طبیعت هوش انسان است، مگراینکه با دروغهای والدین و غیره خراب گردد.
مقاله مرتبط: “اختلال حریم خانوادگی چیست؟ + علایم گرفتاری در چنین خانواده ای“
دانستن چیزی که ندارید
زمانی تجارت “شانکاران پیلای” بد پیش رفت و مجبور شد که به خانه ی یک مرد ثروتمند رفته و خدمت کند. از آنجا که مردی باهوش و شایسته بود، توانست با خدمات زیاد اربابش را خشنود کند. بعد از چند سال، یک روز شانکار گفت: میخواهم استعفا دهم و فردا میروم.
ارباب گفت: چطور میتوانی بروی در حالیکه من با تو بسیار خوش رفتار بوده ام.
شانکاران گفت: مسئله این نیست. شما به من غذا و لباس خوب داده اید . اینها همه خوب است و مشکلی نیست ولی شما بمن اعتماد ندارید.
ارباب گفت: چطور این را میگویی؟ من کلید خانه و همه ی کلید های در آن، حتی کلید گاوصندوق را به تو دادم و میگویی به تو اعتماد ندارم؟
شانکاران جواب داد: مشکل همین جاست! من همه ی آن کلید های لعنتی را امتحان کردم ولی هیچکدام در گاوصندوق را باز نمیکند.
کلیپ مرتبط: “شاید علت شکست روابط عاطفی ما، پدر و مادرمان باشند..(کلیپ تصویری با دوبله فارسی)“
کلیپ مرتبط: “چطور کاستی های پدر و مادرمان در کودکی را جبران کنیم؟(کلیپ تصویری)“
آیا واقعا میخواهید والدین خوبی باشید؟ حتی دانستن اینکه چه چیزی ندارید و چه چیزهایی را نمی دانید، نیاز به مقداری تلاش دارد.
چه چیز در تو کم است؟ چرا چیزی که دیگری دنبال کرده و فهمیده را دنبال نمیکنی؟
دانستن همه ی اینها به میزانی جست و جو نیاز دارد.
مطالعه بیشتر در کتاب Inspire your child,inspire the world از سادگورو
مترجم: مهسا، همکار راستمرد
میشه از این روشها به طور برعکس استفاده کرد؟
یعنی ما اینکارو کنیم که خانواده و بزرگتر ها از ما چیزهای درست یادبگیرند تا آنها هم اطلاعات درست را همه جا انتقال دهند؟
حالا که این مقاله رو خوندم یاد مطلبی افتادم
وقتی بچه بودم و کنجکاو از پدرم سوالی میپرسیدم که نمی تونست جواب بده یا نمی دونست یا اینکه سوال برای سن من زیادی بود یک اخم به من میکردو منم منصرف میشدم از اون موقع یک جورایی به نتیجه رسیدم که جوابو خودم باید پیدا کنم فقط باید صبور باشم عجیب بود که همیشه ناگهانی انگار یک مقدار زیادی آگاهی از چیزای مختلف انگار وارد درونم میشد انگار به یکباره روشن میشدم ولی نمیتونستم چیزی که فهمیدم رو بیان کنم فقط درک می کردم و اروم می شدم
عالی بود
مطلب مفید و جالبی بود ممنونم
با سپاس. رفتار فرزند با والدین در فرهنگ ما یک رایطه اموزش و پرورشی نیست بلکه فقط مسئله نگهداری است ما بدون برنامه ریزی, به هر تعداد, بدنیا امدیم, بزرگ شدیم و بر اساس فراست, هشتاد درصد انچه اموختیم چیزی بجز خرافات, مجهولات غیر واقعی و توهم چیزی نبوده است البته نه اینکه پدر و مادرها مقصرباشند بلکه انها هم مثل والدین خود فاقد اگاهی بوده اند و چنین است که این جامعه بر مبنای جهالت در یک چرخه گرفتار شده است و بدور جهل می چرخد ابتدا می بایست این چرخه را بشکنیم و بعد در مورد شیوه ها صحبت کنیم والا هر چیز خوبی با این فرهنگ کنونی ایرانیزه شده و بر ضد هدف اصلی رشد می کند…
سلام با تشکر از شما و برنامههای عالیتان. واقعاً مطالب ناب وپر محتواست. آرزو میکنم توفیق داشته باشیم با خواندن و عمل به دانسته هایمان، بتونیم کمی از زحمات بیشمار شما عزیزان، تقدیر لازم را بجا بیاریم..انشاءالله
عالی بود. متشکرم
جملات بیانگر این مساله که روح حقیقت یابی در انسانها زنده باید باشد و بستر این زمینه در ابتدا توسط والدین فراهم گردد تا روح جستجوگر انسان که تشنه حقیقت هست به مقصد برسد و از دریای بیکران حقایق سیراب گردد .
با تشکر از شما
مطالب خیلی درست و سودمند بودند . ممنون