5 راهکار عملی برای داشتن یک رابطه عاطفی آرمانی
“اگر در طلب رابطه ای عالی، آرمانی و مستدام هستید، پیشنهاد میکنم حتما این مقاله را مطالعه نمایید.”
چنانچه با خودتان رابطه خوبی ندارید، رابطه عاطفی با دیگری برای تنهایی هایتان مرهم نخواهد بود. رابطه با یک شریک عاطفی، برای کسی که در رابطه با خودش شکست خورده باشد، برخلاف تصور بسیاری از مردم، نه تنها مفید نخواهد بود، بلکه می تواند خطرناک هم باشد. از اثرات مخرب چنین رابطه ای، بروز وابستگی، حسادت، وسواس، انزوا و بسیاری از اختلالات روانی پنهان و آشکار در فرد می باشد. اگر شما چگونگی رابطه با خودتان را نشناسید، در رابطه با شریکتان دچار اختلاف می شوید. ناسازگاری ها، در نهایت می تواند رابطه ی شما را به سمی مهلک برای روحتان تبدیل کند یا منجر به شکست عاطفی گردد.
شما نباید وارد رابطه عاطفی شوید چون تنها مانده اید. بایستی وارد رابطه شوید چون برای آن آماده هستید و این یعنی در رابطه با خودتان موفق شده اید.
اینکه شما در رابطه با خودتان موفق نباشید و از دوستی با خودتان چیزی ندانید، باعث می شود تا هر دو طرف رابطه، در شناخت هم، به مشکل بخورند و سردرگم و گیج شوند. چنین زوجی، مادامی که در کنار یکدیگرند، احساس تنهایی و غربت دارند. آنها با هم راحت نیستند. عشق میان آنها ساختگی است و بتدریج حتی از هم متنفر می شوند.
تا زمانی که خودتان به خودتان عشق نورزید هیچ کس دیگری قادر به انجام این کار نیست. باور کنید این اولین و مهمترین راهکار موثر برای داشتن یک رابطه عالی است. هیچکس نمی تواند عاشق کسی باشد که خودش را دوست ندارد. فردی که در رابطه با خودش موفق باشد، شاد، موفق، خردمند، با اعتماد به نفس، محبوب و دوست داشتنی است. دیگران و بخصوص جنس مخالف، جذب ارتعاش مثبت و شخصیت باثبات، مقتدر، گرم و دوستانه او خواهند شد. برعکس کسی که در رابطه با خودش شکست خورده باشد، مدام انرژی منفی ساطع می کند و هیچ نیروی مثبت و جذابی ندارد؛ بنابراین همگان سعی در دوری جستن از او خواهند داشت.
همین حالا بخوانید: “۹ نشانه از اینکه در رابطه عاطفی درست هستیم“
در ادامه “5 روش عملی و فوق العاده مفید جهت بهبود شخصیت و رابطه با خودتان” را معرفی میکنم:
1. بهترین دوست خودتان باشید.
اولین گام برای بهبود شخصیت تان، داشتن رفتار صحیح، باوقار و دوستانه با خودتان است. بهترین دوست شما کیست؟ قطعا باید پاسخ این سوال “خودم” باشد. اگر چنین نیست، پس بدنبال این نباشید که دیگری بیاید و شما را دوست بدارد! اول رابطه با خودتان بعد دیگری. این اصلا به معنای خودپرستی یا خودخواهی نیست. این یک حقیقت بزرگ است که شما را برای داشتن رابطه عالی با پارتنرتان آماده خواهد کرد. خودتان را خوب بشناسید و به خودتان احترام بگذارید. راه های زیادی برای دوست بودن با خودتان وجود دارد.
اگر شما ارزش خود را بشناسید و با خودتان مثل یک شاهزاده باشکوه و محترم رفتار کنید، دیری نمی پاید که شاهزاده ای مثل خودتان جذب شما خواهد شد. به سلامت ذهن و بدن خود اهمیت بدهید. امروزه عده ی زیادی با وابستگی ها و اعتیادهای گوناگون، جسم و روان خود را تضعیف و مخدوش می کنند. البته این موضوع طیف بسیار گسترده تری از مسائل را در برمیگیرد.
اگر رابطه ی خوبی با خودتان نداشته باشید این احتمال وجود دارد که نیازهایتان در رابطه با شریکتان را نیز، نادیده بگیرید. دوستی با خودتان، مستلزم آن است که به خواسته ها و نیازهایتان گوش کنید و در مورد آن ها با خودتان صحبت کنید و بهترین تصمیم را بگیرید. برای مثال: اگر در مورد رابطه با پارتنرتان تردید دارید، به افکارتان بی توجه نباشید. شما باید در مورد این حس و چرایی آن عمیقا فکر کنید. اگر نیازهای عمیق درونی و خواسته های مثبتتان در این رابطه محقق نمی شوند، شاید این رابطه مناسب شما نیست.
هم اکنون بخوانید: “دوستی با خود _۱۲ راه برای اینکه بتوانیم بهترین دوست خود باشیم.“
محبت و دوستی با خودتان یعنی اجازه ندهید در یک رابطه نامناسب یا یک طرفه گیر بیوفتید. تشخیص این موضوع و نجات از آن بسیار مهم است. اگر به موقع آن را درک نکنید، در واقع خودتان را قربانی رابطه کرده اید و این می تواند به خیانت و بسیاری از رفتارهای نادرست و مخرب در رابطه هم منجر شود.
2. به خودتان توهین نکنید.
خیلی ها نمی توانند توهین به خود را تعریف کنند و فکر میکنند توهین، فقط یک واکنش کلامی در قبال دیگران است. از رموز شناختن یک رابطه ی ناسالم این است که چنین رابطه ای سرشار از توهین و تحقیر است در حالی که یک رابطه ی سالم، نشاط و آرامش دو طرف را بهمراه دارد. توهین می تواند کلامی، رفتاری، فیزیکی، جنسی و… باشد. حتی طرز تفکر منفی (فرضا تفکرات برتری جنسیتی و یا نگاه خودبرتربینی)، توهین بزرگی تلقی می شود.
اگر خودتان را دست کم بگیرید و عزت نفستان را فراموش کنید، در واقع به خودتان توهین کرده اید و این اجازه را به شریکتان می دهید که از شما سواستفاده کند. احترام به شریکتان و خواسته هایش بسیار مهم است اما این نباید به منزله بی حرمتی به خودتان تمام شود. برای داشتن رابطه سالم و پایدار بایستی خواسته های پارتنرتان برای شما مهم باشد و برای تحقق آنها فداکاری کنید اما مرز باریکی میان خواسته های معقول و انتظارات بیجا وجود دارد.
اگر شریکتان برای لذت بردن از رابطه، خواسته ها و انتظاراتی از شما داشته باشد که باعث شود شما منزلت خودتان را زیر پا بگذارید و به خودتان به هر نحوی توهین نمایید (یا این اجازه را به او بدهید)، این رابطه ناسالم است. باید عوامل توهین آمیز به خودتان را بشناسید و آنچه که شخصیت شما را خدشه دار می کند تمیز دهید.
*مقاله مرتبط: “چرا نمی توانیم یک رابطه عاطفی موفق داشته باشیم؟ (همراه با تست روانشناسی)“
این کار امروزه امری نسبتا دشوار است؛ چراکه روابط امروزی اکثرا به نوعی تقلید رسانه ای تبدیل شده است. زوج ها معمولا الگوی روابط خود را از هالیوود و رسانه ها اکتساب می کنند و از فیلم ها و محتویات تجاری برنامه ریزی شده و هدفمند، مانند کتابچه راهنمای زندگی استفاده می کنند.بسیاری از این محتوا، سواستفاده و تحقیر را بصورت نوعی لذت و الزام در رابطه نمایش می دهند.
این سم مهلک که امروزه در سراسر دنیا شیوع پیدا کرده، انتظارات بعضا بیجا و توهین آمیزی را در روابط پرورش می دهد. شما بایستی تعریف شخصی و مناسب خود را از انتظارات موجود در یک رابطه داشته باشید، از توهین و بی احترامی به خودتان بپرهیزید و حریمی شخصی را برای طرفین در رابطه قائل شوید. به یاد داشته باشید، زمانی از دیگران احترام دریافت می کنید که خودتان برای خودتان احترام قائل شوید.
-
“فایل صوتی سابلیمینال- رفع مشکلات جنسی خانم ها – ۲۱۰ امتیاز“
-
“فایل صوتی سابلیمینال- رفع مشکلات جنسی آقایان – ۲۱۰ امتیاز“
3. گفتار و کلام زیبا و مناسب را بیاموزید.
اگر در رابطه با خودتان موفق نیستید، ممکن است از ضعف فکری و کلامی رنج ببرید. این امر به نحوی، بر روی طرز نگاه و تلقی شما نسبت به خودتان و زندگی تاثیر می گذارد و رابطه شما را حتی اگر خوب و عالی باشد، به کامتان تلخ خواهد کرد. گفتار و کلام صحیح، برای رابطه با پارتنرتان، مهمترین ابزار است. بنابراین لازم است کلمات و عبارات منفی را با کلمات مثبت جایگزین کنید. این یعنی بدانید که کدام کلمات را، چگونه و کجا به کار ببرید؟
*مقاله مرتبط: “آیا استفاده از جملات و عبارات تاکیدی و مثبت واقعا در زندگی ما موثرند؟“
گفتارتان با شریکتان را تغییر دهید. بسیاری از افراد وارد رابطه با دیگری می شوند در حالیکه هنوز حتی توان استفاده درست از کلمات را ندارند. از اولین و مهمترین پارامترهای برقراری رابطه با انسان ها، استفاده از گفتار است. آنچه را که مهم و لازم است بگویید و در بیان آن درنگ نکنید. از بهترین و زیباترین کلمات در کلامتان استفاده کنید. هیچ اشکالی در شعر و ادبیات عاشقانه وجود ندارد.
اگر واقعا یارتان را دوست داشته باشید غیرممکن است که گفتار پرمهرتان را از او دریغ کنید. روحیه شاعرانه، شعر و غزل های عاشقانه و به عبارتی کلی قربان صدقه رفتن، هیچ ربطی به جنسیت ندارد. هر دوی شما به موجب انسان بودنتان، بایستی کلام زیبا را بیاموزید. اگر با کلمات زیبا و توأم با عشق، با همراهتان صحبت کنید، به جادوی واژه ها ایمان خواهید آورد و بزودی متوجه خواهید شد که رابطه تان زیباترین رابطه دنیاست! این امر، رابطه شما را تعالی میبخشد و از سطح دنیای مادی فراتر می برد. تا آنجا که معنویت و تکامل حقیقی را با شریکتان احساس خواهید کرد؛ گویا چنین پیوندی در کتابی در عالم اثیری نوشته شده است.
*هم اکنون مطالعه نمایید: “5 دلیل که عشق از شما فرار می کند“
4. به وسواس و افکار منفی اجازه رشد ندهید.
افکار منفی می توانند در رابطه با خودتان و همچنین در رابطه با شریکتان، به ذهن شما رسوخ کنند. قبول نداشتن خودتان، بدترین سرزنش شخصی در رابطه با خودتان است؛ و بدگمانی نسبت به شریکتان، به منزله رشد افکار منفی در دل رابطه است. بدگمانی و سوظن بی دلیل، می تواند شما را وسواسی و منفی نگر کند و رابطه بر پایه وسواس و شک به شریکتان، یک رابطه بیمار و ناقص است.
اگر تفکری منفی در مورد شریکتان دارید، لازم است خوب فکر کنید و ریشه تفکرتان را بیابید. یک فکر منفی میتواند آنقدر در ذهن شما بزرگ شود که مانند یک دسته زنجیر، اسیرتان کند. اگر این تفکرات حل نشوند، به صورت عقده هایی در رابطه منفجر خواهند شد و ممکن است به ناگاه خود را در حالی بیابید که بدون هیچ دلیل محکمی، با پارتنرتان بحث و مشاجره می کنید و یا بدتر، رابطه با او را دیگر رضایت بخش نمی دانید و به دنبال بهانه ای برای ترک او می گردید.
به یاد داشته باشید که گفتار و صحبت مسالمت آمیز که در مورد قبل بدان اشاره شد، بهترین راه برای حل مشکلاتی از این قبیل است. پس پیش از آنکه یک تفکر منفی رابطه شما را نابود کند، شروع به مثبت نگری کنید. این به معنای آن نیست که در رابطه با خودتان دروغ بگویید یا خود را به حقیقتی ساختگی قانع کنید؛ بلکه یعنی وسواس و زائده های فکری را از ناخودآگاهتان بزدایید و در صورت لزوم درباره آن با شریکتان صحبت کنید.
5. مسیر شخصی خود را فراموش نکنید.
شاید این مهمترین عامل برای داشتن رابطه خوب با خودتان و نهایتا لذت بردن از رابطه با شریکتان باشد. بهترین نوع رابطه با خودتان، زمانی محقق می شود که شما داستانی شخصی، برای تعریف کردن داشته باشید. بسیاری از مردم سعی می کنند با وارد شدن به یک رابطه، زندگی خود را هدف و معنا ببخشند. این اتفاق اغلب برای افراد کم سن و سال و بی تجربه می افتد؛ اما بسیاری از افراد بالغ نیز در جستجوی رابطه با کسی هستند که بار معنای زندگی شان را به او تکیه دهند.
اگر شما افسانه شخصی خود را نشناسید و در راه رسیدن به اهداف والای خود در حرکت نباشید، حتی اگر رابطه ای این میان شکل بگیرد، موفق نخواهد بود؛ چراکه شما هویت و داستانی ندارید تا برای این دنیا تعریف کنید، بلکه فقط پابرهنه وارد داستان یک فرد دیگر شده اید و احتمالا دیر یا زود از آن داستان خارج خواهید شد. به شریکتان با این چشم نگاه نکنید که گویا او آمده تا زندگی شما بالاخره معنا داشته باشد. اگر زندگی شما بدون او بی معنا بوده، پس با او نیز مفهومی پیدا نخواهد کرد. دقت داشته باشید که رابطه بایستی منجر به تکامل شما شود؛ یعنی شما نیمی هستید که در نوع خود عالی است و او هم نیمی دیگر است که بهترین ورژن خودش بوده؛ اکنون با پیوند دو نیمه، یک کل منسجم شکل خواهد گرفت.
مقاله مرتبط با همین موضوع: “۱۰ نشانه اثبات اینکه در مسیر تحقق افسانه شخصی و هدف برتر خود قرار دارید!“
عده ای هستند که در مسیر شخصی خود در حرکتند. راه خود را می شناسند و با خودشان رابطه خوب و مناسبی دارند اما با ورود شخصی دیگر به زندگی شان، مسیر خود را گم می کنند. بعد از مدتی متوجه می شوند که به انسان متفاوتی تبدیل شده اند و نه تنها پیشرفتی در نیل به اهدافشان حاصل نشده، بلکه ارزش های خود را از یاد برده اند. این افراد به مرور دنیای شریکشان را دنیای خود می دانند و مسیر زندگی او را به اشتباه، راه شخصی خود می پندارند.
در چنین مواردی بایستی بدانید که در رابطه درست نیستید. این رابطه هر چقدر هم آرام و بی دغدغه بنظر برسد، مانند موریانه ای، بتدریج شما را از درون می بلعد؛ چراکه شریکتان فرد مناسب شما نبوده. اینجا دو دنیای متفاوت، دو داستان متفاوت و دو مسیر متفاوت از هم، سعی داشتند که با یکدیگر گره بخورند که امری ناممکن است. نهایتا فردی که ضعیف تر و یا حساس تر به انرژی باشد، داستان خود را فراموش خواهد کرد. این تراژدی، غم انگیزترین و البته شایع ترین نوع فداکاری در روابط است.
نجات پیدا کردن از چنین مخمصه ای دقیقا به این برمی گردد که شما تا چه اندازه در رابطه با خودتان موفق هستید. چقدر برای خودتان و مسیرتان ارزش قائلید؟ اگر حتی احساس وابستگی به پارتنرتان، شما را آزار می دهد، بایستی فراموش نکنید که شریک عاطفی شما بایستی همراه شما باشد نه مانع راهتان. چنین رابطه ای هر چند سخت، بایستی تمام شود.
❤️ موفقیت در رابطه با خودتان ، پیش از هر چیز به معنای خودشناسی است. خودتان را بشناسید، بپذیرید و بهبود دهید، تا دیگری نیز با شما چنین کند.
امیدوارم این راهکارها را در بطن زندگی خود بکار ببرید و بخاطر داشته باشید که عشق بزرگترین نیرو در کائنات است. بنابراین برای حضور آن در زندگیتان، بایستی آماده و پذیرا باشید. عمل کورکورانه و روابط سطحی، شما را از عشق حقیقی دور خواهند ساخت.
باتشکر
بسیار عالی
ممنونم
زیبا و جالب
بسیار عالی
متشکرم
خوب بود