روزه داری متناوب چگونه می تواند وضعیت سلامتی شما را دگرگون کند؟

fasting-1200x800

7 اثر روزه داری متناوب که می تواند وضعیت سلامتی شما را دگرگون کند

اگر به بقیه ی مردم بگویید که می خواهید به انجام یک برنامه ی روزه داری متناوب مشغول شوید، یا به شما می گویند که دیوانه شده اید و یا می گویند که “هرگز قادر به انجامش نیستید”، اما آن ها نمی دانند که این کار نسبتا آسانی است و دارای مزایای دائم العمر می باشد.

سوال اینجاست که، آیا هر کسی می خواهد خودش را برای ساعت ها و یا حتی روزها از غذا خوردن محروم کند؟

تاکنون مطالعات گسترده ای در مورد پیامدهای پزشکی روزه داری کنترل شده برای یک مدت مشخص، صورت گرفته است. با این حال آنچه که خیلی از مردم اطلاعی از آن ندارند، مزایای زیادی است که روزه داری برای برایشان به دنبال دارد. در این مقاله منظور از روزه، همان روزه معمولی ست که همه ما در ماه رمضان آنرا تجربه کرده ایم. با این تفاوت که برای بهره مندی از مزایای روزه داری بطور متناوب و مدت دار، میتوانید با توجه به بدنتان، ریتم مخصوص خودتان را پیدا کنید. یعنی خودتان تصمیم بگیرید که میخواهید مثلا 15 ساعت در روز روزه باشید یا بیشتر. بهتر است زمان خواب خود را نیز به روزه تان اضافه کنید تا مدت بیشتری بتوانید تحمل کنید.


مقاله مرتبط: پاکسازی چهل روزه آب


1-شما توانایی های ذهنی بهتری پیدا می کنید

ممکن است خوراکی ها به شما پوزخند بزنند و به شما القاء کنند که “چرا برای خوردن منتظرید”؟ در این مواقع، شما باید مقاومت کنید و به کارتان ادامه دهید زیرا گرسنگی در طول روز می تواند باعث شود که به طور بهتری فکر کنید و ذهنتان را هشیار نگه دارید.

2- زمان بیشتری عایدتان می شود

در موردش فکر کنید. اگر از ساعت 12 شب که به خواب می روید تا ساعت 4 بعد از ظهر چیزی نخورید، دیگر نیازی ندارید که به طبخ و آماده سازی 2-3 وعده ی غذایی در بین این ساعات مشغول شوید. وقتی که فکر کردن در مورد غذا را متوقف کنید، متوجه می شوید که چقدر از وقت خود را صرف نگرانی و دل مشغولی در مورد وعده ی غذایی آینده، لیست مواد غذایی تان، و کسی که برای ناهار با او قرار می گذارید، میکنید.

3-این کار به عادات غذایی اجداد غارنشین ما نزدیک تر است

اجداد شکارچی ما، تمام روز را به دنبال شکار و کاوش برای غذا مشغول می شدند و پس از اتمام این کار به آماده سازی و صرف غذا بعد از غروب آفتاب می پرداختند. آیا تا به حال با غارنشینی رو به رو شده اید که اضافه وزن داشته باشد؟

4-عمر بیشتری پیدا می کنید

به سادگی می توانم بگویم که: طول عمر شما دارای یک رابطه ی مستقیم با آنچه که می خورید و یا به عبارت ساده تر، با آنچه که نمی خورید، است. در حالی که هنوز در این زمینه مطالعاتی در حال انجام است، برخی از مشاهدات بالینی اولیه نشان می دهند که با روزه داری، عمر بیشتری پیدا می کنید.

5-کمتر بیمار می شوید

دو تا از بزرگترین قاتلان امروز در دنیا به طور مستقیم به مواد غذایی وابسته هستند، منظورم بیماری های قلبی و دیابت است. با یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده، به طور قابل توجهی ریسک ابتلا به این بیماری ها را در خودتان کاهش می دهید.

6-انرژی بیشتری خواهید داشت

با فرض این که هنوز، میزان کالری توصیه شده برای مصرف روزانه تان را به دست می آورید، بدن تان انرژی کمتری را برای عمل هضم کردن، خرج می کند و انرژی بیشتری را برای انجام کارهای روزانه تان برای شما باقی می گذارد.

7-وزن کم می کنید

با روزده داری متناوب، صریحا به بدن تان دستور می دهید که، از سوزاندن میزان قندی که در طول روز مصرف کرده اید جلوگیری کند و سوزاندن چربی ها را جایگزین این کار کند.

8- قدرت اراده و اقتدار خود را تقویت میکنید.

تمرین تسلیم نشدن به خواسته های جسم و مقاومت در برابر آنها کمک میکند تا اراده و اقتداری درونی برای مدیریت وسوسه های دیگر خود نیز پیدا کنید.


مقاله مرتبط: روشهای سم زدایی از بدن


نکاتی که در این مورد به شما کمک می کنند به شرح زیر هستند:

1-هیدرات شده باقی بمانید

آب همانطور که همه جا گفته شده برای پاکسازی و سم زدایی بدن ما لازم است، بعلاوه موجب شادابی جسم و روان شما نیز میشود.

2-قبل از این که غذا بخورید، ورزش کنید

به این صورت، قادر خواهید بود تا درست بعد از ورزش کردن؛ عضله های گرسنه تان را تجدید قوا کنید.

3-اهدافی را برای خودتان معین کنید و پیشرفت تان را اندازه گیری کنید

اگر گاه به گاه از مسیر پیش رو و از میزان پیشرفت تان اطلاعی کسب نکنید، چطوری می خواهید منافع تان را تشخیص دهید؟

4- از همان اول کار، تعدادی از تنقلات اورژانسی را برای خودتان بسته بندی کنید

در حالی که شواهدی ناشی از این واقعیت وجود دارد که روزه داری متناوب می تواند به تنظیم میزان انسولین کمک کند، باید بدانید که چند روز اول ممکن است برایتان سخت باشد، به همین خاطر اگر احساس ضعف کردید می توانید یک تکه میوه مثل خرما یا انجیر خشک یا مقداری مغز و خشکبار بخورید.

5-به برنامه خودتان وفادار باشید

چند هفته طول می کشد تا یک چرخه روزه داری بشکند یا تغییر کند و چند روز اول برایتان دشوار خواهد بود. روزه دارهای آماتور، لقب “دیوار” را به روز سوم این دوره داده اند، زیرا در این روز، ممکن است که گاردتان را پایین بیاورید، ولی شما باید به برنامه خودتان وفادار باشید و تسلیم نشوید. شما به زودی از مزیت های روزه داری بهره مند خواهید شد و از اینکه تصمیم گرفته اید که به این سبک از زندگی مثبت بپردازید، خوشحال می شوید.

6-مشغول باقی بمانید

اگرآدمی فعال هستید و بیشتر روز مشغول یک سرگرمی و یا یک کار هستید، به ندرت قادر می شوید تا به گرسنگی تان فکر کنید.

منبع:

http://www.lifehack.org/364291/7-ways-intermittent-fasting-can-transform-your-health

 

نوشته‌های مشابه

25 دیدگاه

  1. مطلب بسيار خوبي بود.
    اما براي من روزه داري سخت تر از اين هاست.ديروز سعي كردم انجامش بدم ولي بعد از ساعت ٣ خيلي گرسنه شدم و فقط باعث شد حتي بيشتر از حالت عادي بخورم.البته من گياه خوارم و و ذخيره چربي هم ندارم براي همين خيلي زود حالم بد ميشه.
    ولي اين رو خواندم انگيزه گرفتم كه دوباره تلاش كنم.
    خيلي ممنون. :)

  2. به نظرم انسان امروزی مفهوم و هدف تغذیه رو از یاد برده. در واقع ما بجای تغذیه سالم داریم سم وارد بدنمون میکنیم. جسم رو ضایع میکنیم و این مسئله روی روح و روان هم تاثیر میذاره. با روزه درمانی بدن به تدریج سمومی رو که سالها به اون تحمیل کردم دفع میکنه مخصوصا در آب روزه درمانی چهل روزه که بسیار مفید هست و درمان بسیاری از بیماریهای صعب العلاج و بقول امروزی ها لاعلاج هست. چیزی بنام لاعلاج وجود نداره فقط راه علاجش هنوز مشخص نیست.

  3. به نظرم روزه رو اگر به عنوان یک تمرین برای از بین بردن نقاط منفی شخصیتی ک رو حیمون یا تقویت نقاط مثبت ازش استفاده کنیم یک وسیله و تمرین مفیده
    اما اینکه روزه گرفتن فی نفسه باعث رشد روخی و خودشناسی بشه یا باعث خودآگاهی بشه خیر
    قبول ندارم

  4. با تشکر. منصورم “راز” مهمی که در روزه وجود دارد (البته در ابتدا عرض کنم با هرچیز که جنبه شکنجه داشته باشد مخالفم) اصل “پرهیز” است (کمی دوری از خودخواهی و رعایت اعتدال) که تمرین شیوه های درست ان, سلامتی را در هر زمینه ای بیمه می کند.

  5. سلام و درود!
    بسیار عالی و پربار،
    ممنون!
    این یک نظریه است!
    بنده معتقدم ک روزه داری از نوع روحانی بیشتر تاثیر گذار است در تجدید و بازسازی قدرتهای روحی نسبت به روزه داری جسمانی!
    بنظر بنده این سلامت “روح” است ک مستقیما در ارتباط با زیبایی ظاهری و “سلامت تن و روان” است.
    اگر بتوانیم به هر نحو و هر شکل “ایگو” خود در مباحث مکاتب شرقی و” نفس” خود در مباحث “مذاهب” سامی را دور بزنیم و عملگرا باشیم نه آرمانگرا، در این صورت همه چیز در هماهنگی قرار گرفته و ذهن مارا به آنسوی حقیقت آشکار میکند!
    پس بنظر بنده روزه داری روحانی بمراتب بالاتر از روزه داری جسمانی میباشد ،چرا که در حالت روحانی،جسم خودش دستور به خودداری یا استفاده از غذاهای جسمانی میدهد که تواما موافق با خواست و هماهنگی با ارتعاشات “خودبرتر”یا “روح نفسانی”میباشد!
    با سپاس و تشکر از نویسنده محترم این مقاله پربار!

دیدگاهتان را بنویسید