7 پیشگویی جورج اورول در کتاب 1984 که امروزه به حقیقت پیوسته است
جورج اورول نویسنده انگلیسی ، که کتاب 1984 از کارهای جاودان اوست ، هرچند او را بیشتر برای کتاب قلعه حیوانات میشناسند. او عضوی از جامعه فابین ها بوده که جزو تشکل های سوسیالیستی انگلستان در زمان خود ، به عنوان یکی از ابزار جهانی سازی بوده است.
لفظ جهانی سازی شاید نتواند به خوبی مفهوم کلمه Globalist Agenda را ادا کند ، در توضیح بیشتر این کلمه باید گفت که عده ای معتقد به تئوری توطئه ای جهانی هستند که نتیجه آن از بین رفتن تمام حکومت های محلی و یکسان سازی سیستم سیاسی در تمام کره زمین است ، واژه Agenda به معنای دستور و صورت جلسه و واژه Globalist به معنای جهانی سازی یا جهانی شده است . هرچند پرداختن به همچین تئوری هایی خود مقاله جداگانه ای را طلب میکند اما در همین حد مختصر برای بیان بهتر مفهوم آن کلمه کفایت میکند.
حال اورول که خودش عضوی از فابین های معتقد به جهان سازی بوده است، مسلما باید علم و آگاهی کاملی از طرح های گلوبالیستی آنها داشته باشد.
در این رمان ، شخصیت اصلی وینستن است که در یک جامعه دیستوپیا زندگی و کار میکند که در آنجا همه چیز کنترل میشود . دیستوپیا مخالف کلمه اتوپیا و به معنای جامعه خیالی که همه چیز در آن بد و ناپسند است .
حال به بررسی پیشگویی های جالب اورل که به حقیقت پیوسته است میپردازیم :
1- استفاده از تفکر دوگانه یا Double Think
طبق تحقیقات من، اولین بار این کلمه در زبان انگلیسی توسط جورج اورول و در کتاب 1984 استفاده شده است.
تفکر دوگانه یک روشی است که توسط حکومت یا بزرگان استفاده میشود تا مردم را به باور چیز های ظالمانه به وسیله ایجاد نقطه مقابل یا مفهوم متضادش مجبور کنند.
برای مثال ” برای یافتن صلح ، ما باید به جنگ برویم “ !! با اینکه یک تضاد مسلم است، اما مردم آنرا باور میکنند.
یک مثال متضاد دیگر این است که “کاری کنند که مردم باور کنند آزادند درحالی که به واقع در بردگی هستند”. این مثال به نوعی تجلی حال حاضر ماست که ما باور داریم انسان های آزاد هستیم در حالی که به واقع ما برای سیستم برده هایی هستیم که در تمام ساعات عمرمان چرخ دنده های صنعتی سیستم را به حرکت در آوریم تا فقط به نیاز های حداقلی خود دست یابیم.
مثال دیگر “جهل ، قدرت است “ میباشد. اگر به سلبریتی هایی ( به خصوص سلبریتی های دنیای مجازی ) که امروز الگوی بسیاری از جوانان شده اند ، و عده بسیاری آنها را ستایش میکنند نگاه کنیم ، تجلی این جمله را در جامعه کنونی مان میبینیم . بسیاری از این افراد برای چه چیزی مشهور شده اند؟ آیا برای جهل عمیق وجودیشان است؟ یا افراد تحسین شده و نابغه هستند؟ یا حتی برای اقدامات و دستاورد های انسان دوستانه شان به چنین شهرتی رسیده اند که این حجم از هوادار و دنبال کننده برای خودشان دارند؟
عوامل زیادی قشر جوان جامعه را به ستایش و دنبال کردن سلبریتی های اینچنینی تشویق میکند، سلبریتی هایی که فقط به مشهور بودند مشهورند.
پس با تکنیک تفکر دوگانه میشود با نشان دادن مفهوم متضاد آنچیزی که میخواهیم مردم به آن باور داشته باشند، کاری کنیم که آنها به ظالمانه ترین چیز ها باور قوی داشته باشند.
2- پرول ها یا کارگران
ریشه این واژه احتمالا به مفهوم پرولتاریا مارکس برمیگردد. در کتاب 1984 پرول اشاره به طبقه اجتماعی عمومی کارگران دارد. این افراد طوری شستشوی مغزی داده شده اند تا همیشه برای موقعیتی که دارند سپاس گذار باشند، تصور کنند آزاد هستند و مشتاقانه برای کارهای سخت و سنگین روزانه نهایت تلاش خود را بکنند و قدردان این کار های سخت و سنگین هم باشند. پرول ها به خط فکری خودشان افتخار میکنند و مراقب خط فکری یکدیگر هستند. آنها همچون گوسفندان یک گله هستند و اگر کسی فکری متفاوت از باقی گله داشته باشد، آن شخص عجیب و غریب است. اگر کسی از پرولها با بقیه افکار متفاوتی داشته باشد، پرولها او را طرد میکنند و حتی شاید او را به مقامات به جرم تفاوت فکری لو بدهند . در رمان 1984 این موقعیت به شکل ناتوانی در آزادی اندیشه و بیان، تصویر میشود و کسانی که آزادی اندیشه و بیان دارند تحت عناوینی همچون تخریب گر و تروریست لقب میگیرند. در حال حاضر هم در تمام جوامع دنیا با کمی شدت و ضعف، شاهد همچین حالتی هستیم. در جوامع ما آزادی بیان با محدودیت هایی رو به روست، به طوری که هر کس هر آن چیزی که نیاز به بیان آن دارد را نمیتواند بیان کند و کسانی که آزادانه افکار و عقاید خود را بیان میکنند با خطر برچسب خوردن از جانب جامعه و یا مجازات از جانب حاکمان رو به رو هستند.
3- جنگ دائمی
در کتاب، سیاست حکومت یا بزرگان، جنگ بی پایان است؛ به این شکل که همیشه پول زیادی برای جنگیدن وجود دارد اما هیچوقت پول کافی برای بهبود کیفیت زندگی مردم وجود ندارد . این سیاستیست که به طور واضح در حال حاضر قابل مشاهده است و کشور های زیادی، منابع مالی حیرت انگیزی را برای جنگ خرج میکنند به طوری که میگویند با هزینه های نظامی آمریکا میشود گرسنگی را در دنیا ریشه کن کرد. دولت ها و سیاست مداران افکار مردم را طوری شستشو داده اند که باور کنند جنگ بسیار مهم است، همیشه باید برای جنگیدن هزینه کرد و همیشه باید در دنیا جنگ (دشمن) وجود داشته باشد.
4- New Speak یا گفتار نو
در کتاب 1984 حکومت یک زبان جدید به نام گفتار نو ایجاد کرده که زبانی با ساده ترین اصول و ساختار هاست و از آن استفاده میکند. میشود گفت در حال حاضر هم همچین چیزی در حال وقوع است. برای مثال اصلاحات سیاسی در ساختار زبان و کلمات که ما را از استفاده از برخی کلمات که ممکن است برای اشخاصی توهین محسوب شوند منع میکند. شاید بگوییم تا حدودی این امر صحیح است چرا که توهین کردن به اشخاص فی الذات صحیح نیست اما باید در نظر داشت که اگر افراد از صحبت در مورد بعضی موضوعات ترس داشته باشند دیگر آزادی بیان معنایی ندارد. پس باید بین دو موضوع توهین به اشخاص و آزادی بیان تفاوت قائل شد. به علاوه اگر به ادبیات گفتاری و نوشتاری عامه قشر جوان کشور خودمان نگاهی داشته باشیم، میبینیم هوش و درک زیادی از قدرت کلمات و ادبیات ندارند. میبینیم که چطور ساختار کلمات به سمت آسان نویسی و یکسان سازی گفتار و نوشتار پیش میرود. میبینیم که کلمات ساده و تک بعدی چطور در گفتار و ادبیات جایگزین کلمات پیچیده و چند بعدی میشوند. اگر کسی دایره واژگان صحیح، مناسب و جامعی نداشته باشد، نمیتواند افکارش را به درستی برای دیگر انسان ها بیان کند، نمیتواند به خوبی نقد کند و نمیتواند از قدرت ادبیات و زبان در برابر ظالمان استفاده به جا و مناسب کند. پس با آسان کردن ساختار زبان و ادبیات، انسان ها را از برقراری ارتباط موثر و بیان صحیح افکار منع میکنند؛ و به گفتار انسان ها جدای از محتوای آن جلوه ای احمقانه، سطحی و سخیف میبخشند. سلطه بر چنین افرادی آسان است!
5- برادر بزرگ مراقب شماست! اون شما را میبیند!
در کتاب 1984، وینستن باید از تماشای صفحه تلویزیون خود در حالی که پیام های پروپاگاندا به طور مداوم از آن پخش میشود، لذت ببرد؛ اما در عین حال، صفحه تلویزیون هم به طور مداوم در حال تماشای او و تمام مردم در هر زمان و هرمکان است. این چیزیست که در حال حاضر هم اتفاق افتاده است. پس از افشا سازی های ادوارد اسنودن در مورد ضبط و مانیتورینگ ارتباطات مردم آمریکا توسط حکومتشان، این پیشگویی جورج اورل بیش از پیش جلوه گر شد. هر دستگاه هوشمند که دارای دوربین و میکروفون است از جمله تلفن همراه، اتوموبیل های هوشمند، خانه های هوشمند، گجت ها، لپ تاب ها و… توانایی بالقوه برای تبدیل شدن به یک وسیله برای جاسوسی از شما را دارد. البته شاید تمام این دستگاه های هوشمند، دوربین های کنترل ترافیک، دوربین های امنیتی و… تنها برای حفاظت و امنیت ما باشند؛ درست مانند ظاهر و پوسته ای که برادر بزرگ در کتاب 1984 از خود نشان میداد!
6- رسانه ها
در کتاب 1984، رسانه ها توسط قدرت ها اداره میشوند و برای کاری که آنها انجام میدهند، هیچ جایگزینی وجود ندارد. آنها هرچیزی را که بخواهند، برای استفاده عموم مردم ، به همان شکلی که به آنها گفته شده منتشر میکنند. در حال حاضر رسانه هایی که اصطلاحا Main Stream نامیده میشوند هم دچار همین وضعیت هستند. BBC ,NBC ,FOX NEWS ,CNN و… همگی به همین شکل کار میکنند. دیگر چیزی به اسم ژورنالیسم وجود ندارد. این رسانه های خبری، همان اخباری را که قدرت ها به آنها دیکته میکنند منتشر میکنند. دیگر تحقیقات خبرنگاری معنایی ندارد و خبرنگاران پشت میزهایشان برای دریافت خوراک های خبری از پیش تحریف شده، آماده نشسته اند. درست همانند چیزی که در کتاب 1984 تصویر شده است.
7- وزارت حقیقت!
کاراکتر اصلی کتاب، وینستن، در وزارت حقیقت کار میکند. او در قسمت ثبت کار میکند، جایی که به تحریف و تصرف وقایع و تاریخ میپردازند و در واقع کار آنها به شکلیست که وقایع یا افراد را از تاریخ محو میکنند. همین اتفاق هم در حال حاضر در دنیا رخ میدهد. تصور کنید وقایع و افراد محو شده از تاریخ، بازگردانده شوند، چند پازل و معمای تاریخی حل میشود؟
برای مثال حقایق حلقه گمشده تکامل انسان ها از میمونها! نقطه اتصال تبدیل میمونها به انسان های هوشمند.
برای مثال حقایق پنهان تکنولوژی باستانی ساخت اهرام مصر!
و…
چیزهای زیادی در تاریخ وجود دارند که ما از آنها اطلاعی نداریم و برای ما مردم عوام، به شکل معماهای حل نشده باقی مانده اند و ما مجبور هستیم (مجبور شده ایم) داستان های تاریخی ساخته و پرداخته شده در مورد آنها را باور کنیم تا از این طریق بیش از پیش ذهنمان را محدود کنند. به همین دلیل است که وقتی تحقیقات باستان شناسی حقایق جدیدی را کشف میکنند، ما به واسطه شکل گیری ذهنمان بر اساس این شکل از تاریخِ تحریف شده، دیگر این “حقایق” را نمیتوانیم باور کنیم و قبول این حقایق تازه کشف شده پارادایم وجود و افکار مارا به لرزه در می آورد. بسیاری از افراد هم از ترس همین لرزه های پارادایم وجود و افکارشان، از قبول و باور حقایق سر باز میزنند. پس مانند وزارت حقیقت در کتاب 1984 که تاریخ را به شکل دلخواه حذب تحریف و ارائه میکنند، امروزه هم ما با وضعیت مشابه ای روبه رو هستیم!
پیشنهاد میکنم کتاب جذاب 1984 را مطالعه کنید و یا فیلم آن به کارگردانی مایکل رادفورد را ببینید و لذت ببرید. اما لطفا با مشاهده تاثیر گلوبالیست ها در زندگی حال حاضرتان افسرده نشوید! ما میتوانیم با “آگاهی” تاثیر هر عامل منفی و مخرب جهانی را متوقف و یا حداقل کاهش دهیم.
سرگرمکننده بود
خیلی جالب بود ممنون
جسورانه بود سپاس
سلام،
بسیار جالب،
سوال، چگونه میتوان خود و جامعه خود، (خانواده یا ملت خود) را ایمن کرد؟
با افزایش اگاهی
سپاس
بازم مثل مطالب دیگه خیلی هوشیار میکنه ذهن رو، که تو چه شرایطی داریم زندگی می کنیم
که کمتر بلغزیم و هوشیارتر باشیم
زیباوجامع
در مورد این کتاب باید کتابها نوشت داستانها گفت فیلمها ساخت مقالها نوشت. به قشنگی این کتاب تاحالا نخونده بودم
کتاب میرا رو پیشنهاد میکنم مطالعه کنید اثر کریستوفر فرانک
خیلی جالب بود متشکرم از مطلب زیبایتان
خیلی مفید بود ممنون
با سلام
بسیا فیلم جالبی بود ممنون از مطالبتون و اشتراکتون
دقیقا همینطوره ممنون اززحماتتون
درود بر شما
مطلب بسیار عالی و قابل تامل
سپاس فراوان
دوست بسیار عزیزم
عالی و به موقع بود. لذت بردم و کیف کردم. فقط یک سوال, چرا خیلی کم می نویسید؟ این سوال را از دوستان متعهد دیگر هم دارم هرچند میدانم زیادی گرفتارند. درگیری بزرگ و خطرناک, جذب شدن در بازیهای رسانه ای است که بخشی از ان را در سطح جهانی با کمک از این اثر جاودان تعریف کردید. امروز … سلیقه سازی برای مخاطبان جوان و بدون تجربه, به مبرم ترین وظیفه قدرتمندان رسانه ها اجتماعی جهان, مبدل گشته است. از ما دور باد. سپاس.
سپاس از شما عزیز که همیشه من رو مورد لطف خودتون قرار دادید .
از اونجایی که شخصا برای من ، راستمرد همیشه یک “مرجع” بوده ، و به صحت اطلاعات این سایت و افرادی که مدیریت اون رو به عهده دارن ، ایمان کامل داشته و دارم ، به همین دلیل برای من مهم هستش که هر مطلبی که قرار میدم ، با تحقیق و مطالعه کامل باشه و این سایت ارزشمند رو زیر سوال نبره .
به همین دلیل نگارش هر مقاله زمان زیادی میطلبه .
ابتدا انتخاب موضوع هستش ، که من بر اساس دغدغه های شخصیم این کار رو انجام میدم . بعد از اون بازنگری منابعی که از قبل مطالعه کردم ، ترجمه منابع جدید ، بررسی مجدد صحت مطالب و … رو انجام میدم .
برای مثال توی همین مقاله من حتی در مورد ترمینولوژی لغاتی مثل پرول ها و دابل تینک هم بررسی کردم .
این دلیل طولانی شدن پروسه نگارش هر مقاله هستش .
امیدوارم این ایراد رو بر من ببخشید .
لطفتون مستدام
با تشکر زیاد
به حساسیت و تعهد شما و دوستان سرکار خانم روناک و جناب کاظم پور, اگاهم و گذشته کارهای شما نشان از صداقت و روح پاک و بی نظیرتان دارد. وسواس شما را درک می کنم ولی ارزومندم که کارهای زیبا و تاثیرگذارتان را بیشتر ببینم. سالم, شاد و موفق باشید.
ضمن تشکر از مطلبتون ، کاش میشد لینک کتاب یا فیلم رو هم در سایت قرار بدین
قرار داده شد دوست عزیز
بله عالی اوج کار جورج در قلعه حیوانات به اعلا میرسه بعضی وقتها و شاید مدام در جامعه خط به خط اون کتاب قابل رویت ولی کجاست گوش شنوا و خرد ورزی ؟؟؟
دقیقا همینطور هست که میفرمایید .
متاسفانه افراد اندکی چنین بصیرتی پیدا میکنند .
تشکر بابت چنین مطلبی که واقعا چنین پست هایی نیازه که کمی چشم و گوش بعضی از کسانو باز کنه
امیدوارم تلنگر کوچکی برای افراد مشتاق باشه …
حداقل زمینه ای بشه برای اینکه خود افراد شروع به سرچ کردن در این موارد کنند .
مطلب جالبی بود
موفق باشید
متشکرم
بسیار عالی بود
خصوصا مطلبی که در مورد سرمایه گزاریهایی که اکثر کشورها به ان می پردازند چندی پیش فیلمی در کانالتون دیدم از” اشو” این بزرگ مرد،
چه قدر زیبا (که چگونه میشود به صلح جهانی رسید؟)
را توضیح میدهد
مطالب کانال شما جامع و عالی هستند
از تیم راستمرد کمال تشکر رو دارم که به این زیبایی و به دور از مبالغه، اطلاع رسانی میکنند
درود بر شما
بحث نظام سرمایه داری و امپریالیسم جهانی واقعا یک موضوع داغ و حساس برای تمام سالکان معنوی هست . اوشوی بزرگ هم به خوبی در این مورد صحبت کرده اند .
دقیقا همینطوره. ممنونم که در این مورد مطلب نوشتید. من که مدتهای مدیدی ست ذهنم درگیر این مسائل و جریانات هستش. امیدوارم مردم جهان روز به روز آگاه تر بشن تا دنیای پیرامون ما شکل تازه و واقعی رو تجربه کنه…
موفق باشید.