توضیحی در باب برج ها و صور فلکی

از دیرباز ستاره شناسی باستانی یا طالع بینی ستارگان در مناطق مختلفی رواج داشت.

دو گونه ی معروف آن ها Tropical Astrology و Sidreal Astrology است.

اولی از یونان باستان و نجوم بطلمیوسی آمده و برای دومی قدیمی ترین نمونه فرهنگ هندو است.

به مرور حکمت این دو مکتب در دنیای مدرن توسط بعضی بزرگان منتشر شد تا این که مطالب این دو مکتب با هم قاطی شد و این موضوع باعث به وجود اومدن سو تفاهم هایی شد که در این مطلب توضیح خواهم داد.


ستاره شناسی تروپیکال آسمان را به ۱۲ قسمت مساوی تقسیم میکند و هرکدام را یک برج می نامد و مجموعه ی آن ها دایره البروج نامیده می شود. در ستاره شناسی تروپیکال این برج ها را ثابت در نظر میگیریم.

این نام گذاری تنها یک جور مدلسازی برای توصیف وضعیت آسمان بود. قطعا آن ها میدانستند که اندازه ی هیچ کدام از این صورت های فلکی برابر دیگری نیست. حتی داریم صورت فلکی که سه برابر صورت فلکی دیگر باشد. پس در نجوم بطلمیوسی اگر میگوییم در مشتری در برج ثور است، منظورمان این نیست که اگر به آسمان نگاه کنید مشتری واقعا داخل صورت فلکی ثور قرار دارد. بلکه مقصود آن قسمتی ست که به طور قرار دادی برج ثور نامیده شده و خواص خود را دارد.

از طرف دیگر در هند صور فلکی جزء مهم ستاره شناسی بود. پایه ی ستاره شناسی سایدرال بر مبنای این است که یک سیاره واقعا در محدوده ی کدام برج قرار دارد. از آنجا که جای صور فلکی متغیر است، مکان برج ها در این مدل متغیر است.


معرفی کتاب مرتبط: “علائم ستاره ای اثر لیندا گودمن – ۵۰ امتیاز


کدام یک از این دو سیستم واقعی ست؟

اول از همه باید اشاره کرد که دو سیستم مبناهای متفاوتی دارند و الزامی ندارد که یکی از آن ها را اشتباه بپنداریم. همان قطب های جغرافیایی زمین با قطب های مغناطیسی آن فرق دارد؛ اما این دلیل نمی شود که نقشه های جغرافیایی غلط باشند. آن ها فقط نوعی مدل سازی هستند و حقایقی را می رسانند.

دوم این که: خوش بود گر محک تجربه آید به میان

بهترین روش این است که شما خصوصیات هر روز را بر اساس یک سیستم بررسی کنید و آن را با اتفاقات آن روز مقایسه کنید. سپس برای افزایش دقت کار می توانید همه را در دفتری یادداشت کنید. بعد از مدتی طولانی درباره ی انطباق یا عدم انطباق آن ها با واقعیت زندگی خودتان قضاوت کنید.

در پایان لازم به ذکر است بیشتر مطالبی که در این سایت توسط من (Nata) ارائه شده بر مبنای Tropical Astrology می باشد.


هم اکنون می توانید اپلیکیشن هوروسکوپ و ساعات ستاره شناسی راستمرد را دریافت نمایید.

نوشته‌های مشابه

19 دیدگاه

  1. با تشکر. زمانی فکر می کردم مسائل ستاره شناسی, همچون سایر پدیدهای زیستی, از گردش کواکب بگیرید تا ساده ترین چیزها, چون علت ها و قوانین ان برای انسان, کشف نشده و مورد پرسش بود تدابیر و ایده های عجیبی در ان شکل گرفت که بعضی بسیار حیرت انگیز بود که مبنای انها, زمینه مساعدی برای رشد خرافات و جهل می گردید مانند مثالی که خود در مطلب قبلی اوردید که “ماه” را یک سیاره, شناسایی می کردند و شما هم ماه را بر مبنای ان شناسایی, سیاره می نامید (اشکالی هم ندارد چون شما ایده ای را بازگویی می کردید ولی ایکاش ان را با دانش امروز, مقایسه تطبیقی می کردید). مانند شکل گیری ادیان, که از پرستش ماه و خورشید تا پرستش الت ذکور(برمبنای یک مناره و دو گنبد) تا اکنون که شکل های متنوع یافته است, همه بر مبنای خدا و دارای اشتراکات ولی با ظواهری متنوع و گاه متضاد, وفور و گسترش, داده شدند (توجه دارید که از تاریخ صحبت می کنم و بحث عقاید من نیست). این همه گفتم تا به اینجا برسم که اجرام سماوی می توانند دارای بار الکتریکی و انرژی باشند و به شکلی تاثیر گذار, ولی فراموش نشود که در جهانی مملو از کهکشانها بسر می بریم با میلیارد ستاره و سیاره و با فاصله هایی (با احتساب سال نوری) بعید, گاهی نور ستاره ای به زمین می رسد که ده ها سال از خاموشی و مرگش می گذرد بنابراین ترجیح می دهم همه خیر و شر زندگی را در افکار و اعمالم جستجو کنم. ممنون

    1. با سپاس. متصورم که نام مصر در نجوم و ستاره شناسی (که گمانم اولین تمدن مدنی و فرهیخته ای بود که به این موارد علاقه و تحقیق داشتند) و همچنین چین که فرهنگ و تمدنی تاثیر گذار و متقابل با هند داشتند, آورده نشده است و البته در مقاله ای در این حجم, قابل درک است. ممنون

  2. من خودم یاد داشتهای رو از ساعت زحل برداشتم که انرژی منفی در اون ساعت بسیار زیاد یعنی آزمایش کردم و با نگاه به ساعت نامه دیدم که ساعت زحل که به نحس اکبر معروف واقعا انرژی منفی در این ساعت زیاد
    و در نتیجه این ستارگان در زندگی ما به دلیل انرژیهای منفی و مثبتشون تاثیرات زیادی خواهند داشت

  3. سلام.من به تازگی به سایت شماپیوستم وازاین پیوستگی که لطف شمارادرپی داردبسیارخوشحالم.ازآنجاکه برخی گزارشهای ضدونقیص درموردتاثیرات زمان تولدانسان دیده میشودلئاتقاضای راهنمائی دارم. ۱-لطفاکتاب یامقاله مربوطه معرفی شود۲-درصورتیکه درآثارتان به این موارداشاره کرده ایدراهنمائی فرمائید. باکمال تشکرواحترام:دوستدارراهتان

دیدگاهتان را بنویسید