۵ روش مراقبه بدون مراقبه!!

“روشنیدگی سطحی از مراقبه گری (مراقبت) را به همراه می آورد که در کوچکترین اعمال زندگی هر روزه انسان نمود پیدا کرده و هماهنگی، تعادل و زیبایی را وارد هر جنبشی از زندگی می کند و موجب می شود هر کاری را با نهایت توجه، عشق، هماهنگی و به طور کامل از مرکز وجودتان انجام دهید. به این شکل بودا را وارد زندگی خود می کنید.”   اوشو


آشنایی با مراقبه و مزایای علمی و عملی آن را بخوانید.


تا بحال فواید بسیاری از مراقبه شنیده ایم. امروزه حتی پزشکان و متخصصین خدمات درمانی نیز تاثیرات مراقبه را در شفا بخشی و آرامش ذهن و بدن تایید می کنند. با این حال آنچه هنوز بسیاری از مردم نمی دانند این است که شما حتماَ مجبور به انجام مراقبه به شکلی که عموماَ شناخته شده (به شکل زیر در اتاقی ساکت با ذکر یک مانترا) نیستید!

یوگا

در حقیقت انجام مراقبه، آن هم به شکل کاملاَ اصولی و درست برای تجربه فواید آن نظیر آرامش درونی، تسلط بر ذهن و ارتقاء سطح آگاهی، مانند هر توانایی دیگری به تمرین و دانش صحیح نیاز دارد. همچنین روش های مختلفی برای مراقبه موجود است که هر شخص باید در نهایت شیوه مناسب خود را پیدا کند. 


مراقبه در کل به معنای مراقب بودن و نظاره گری ست.

اگر بتوانید این کیفیت را وارد هر یک از کارهای روزانه و علاقمندی های خود بکنید، در واقع مراقبه انجام داده اید. بدین منظور چند روش ساده به شما پیشنهاد می کنیم تا با مراقبه بدون مراقبه آشنا شوید! این خبر خوشی برای بسیاری از افراد است، بخصوص آنهایی که تا بحال با مراقبه ارتباط لازم را نگرفته اند و آن را امتحان نکرده اند یا برای بیش از دو سه دقیقه آن را طاقت نمی آورند و برایشان عجیب و خسته کننده بنظر می رسد. در ادامه 5 روش مراقبه بدون مراقبه را به شما معرفی خواهیم کرد:


۱- آشپزی

آشپزیغذا برای تغذیه بدن ما لازم است و ما بطور کل همان چیزی هستیم که می خوریم. می توانید آشپزی را به یک روش مراقبه تبدیل کنید. هنگامی که در حال آماده کردن غذایی برای خود یا خانواده تان می باشید، تمام توجه، تمرکز و عشق تان را به آشپزی معطوف کنید و آنرا به روشی خلاقانه برای مراقبه تبدیل کنید. روی تمام مراحل آماده سازی و سرو غذا متمرکز شوید و از آن مراسمی مقدس بسازید تا غذایی که وارد بدن خود و خانواده تان می شود سرشار از انرژی شفابخش عشق باشد.


۲- ورزش

یوگایوگا احتمالاَ اولین روشی ست که هنگام صحبت از حضور در زمان فعالیت بدنی به ذهن ما خطور می کند. با اینکه یوگا حقیقتاَ در حفظ آگاهی و توجه در زمان حال یکی از بهترین روش هاست، تنها روش مراقبه موجود نیست. درهر فعالیت بدنی و ورزشی که به بدن خود توجه و عشق بورزیم، به نوعی مراقبه انجام داده ایم. پیاده روی، رقص، بدنسازی و هر روشی که در آن روی حرکاتمان متمرکز شویم. بدین ترتیب، درعین اینکه ضربان قلبمان بالا می رود، آرامش را به بدن مان وارد می کنیم.


۳- خواب

“خواب بهترین مراقبه است.”   دالای لاما

خواب

بله، درست است. خواب هم یک روش مراقبه است. حالا برای کمی خواب بیشتر دلیل موجهی دارید. در طول خواب، ذهن خودآگاه ما به استراحت می پردازد و ذهن ناخودآگاه وارد عمل شده و تمامی استرس هایی را که خودآگاه نتوانسته در طول روز به آن بپردازد، دور می کند. گاهی اوقات برخی موقعیت ها چنان استرس زا هستند که خودآگاه تمایلی به درگیر شدن با آنها را ندارد و در طول خواب قادر به حل و فصل تاثیرات آنها بروی خود می باشیم. به ویژه برای افرادی که ذهن بیش فعالی دارند و قادر به ساکت کردن آن نیستند، خواب امری ضروری بنظر می رسد. این تنها زمانی ست که بیشتر ما می توانیم از افکارمان فاصله بگیریم و بدن خود را ریلکس کنیم.


۴- هنر

هنر

امروزه فعالیت های هنری تنوع بسیاری دارند. انواع نقاشی، مجسمه سازی، موسیقی، عکاسی وهر کاری که بتوان چیزی نو در آن خلق کرد، با روح ما سرو کار دارد. هنر نیز می تواند به یک روش مراقبه تبدیل شود. هنگامی که سعی می کنیم چیزی نو خلق کنیم ذهن منطقی ما خاموش می شود، تصویرسازی و خلاقیت در ما برانگیخته می گردد و تمام توجه ما در لحظه آفرینش متمرکز می شود. همچنین هنرمند کسی ست که به کار خود عشق می ورزد. تمامی این کیفیات به هنر این توانایی را می بخشد که  ما را به سرچشمه وجودی مان متصل کرده و روح مان را تغذیه کند. بدین ترتیب در حالتی مراقبه گونه و آرامش بخش قرار می گیریم.


مقاله مرتبط: “خلاقیت در دنیای مدرن و عصر کنونی چگونه است؟


۵- تنفس

تنفستنفس کاری ست که هر لحظه آنرا بطور غیرارادی انجام می دهیم و معمولاَ توجهی به آن نداریم. ولی همین عمل ساده و طبیعی اگر با توجه و آگاهی انجام شود و با آن هماهنگ شویم، از کیفیتی برخوردار می گردد که می تواند بیشترین تاثیر را روی آرام کردن ذهن و بدن ما داشته باشد. در واقع به یک روش مراقبه تبدیل می شود. تنفس عمیق و آرام چنان قدرتی در وانهادگی انسان دارد که در اغلب مراقبه ها و تمرینات معنوی بخش مهمی را به خود اختصاص می دهد. تنفس زندگی ست و در زمان مشخصی از سفر معنوی مان متوجه می شویم که زندگی نیز یک مراقبه است.

هر لحظه از زندگی خود را با آگاهی، توجه و عشق، به مراقبه تبدیل کنیم.  


برگرفته از:

fractalenlightenment.com


برای آشنایی با روش های صحیح مراقبه و دریافت نتیجه کاربردی از آن می توانید به دوره مراقبه راستمرد وارد شوید. با این دوره درک متفاوتی از مراقبه خواهید داشت و روش های مراقبه صحیح و اصولی را که در کمتر جایی یافت می شود، خواهید آموخت. کافی ست روی عکس زیر کلیک کنید تا به دوره راهنمایی شوید:

برای ورود به دوره مراقبه عملی روی عکس کلیک کنید

نوشته‌های مشابه

32 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید