استرس و انفجار مغز! 6 تمرین ساده و فوق العاده برای جلوگیری از انفجار مغزی

” 6 راه مقابله با انفجار مغز”

exploding-mind-

آن فرد بی نزاکتی که نوبت شما را در صف دستگاه خودپرداز رعایت نمی کند؛ کسی که بخاطر رانندگی نادرستش باعث ترافیک شدید رو به رویتان شده است؛ منشی اداره ای که کار شما را بخاطر صحبت بی مورد با تلفن راه نمی اندازد و یا همسایه ای که کیسه های زباله را مقابل در خانه شما قرار می دهد؛ همگی می توانند به سلامت روان شما آسیب های جدی وارد کنند؛ البته تنها در صورتی که شما این اجازه را به آنها بدهید!

زندگی هر روز ما سرشار از تنش است و تنش ها مسبب ایجاد استرس هستند. خوشبختانه می توانید به مغزتان آموزش دهید تا در برابر رفتار نادرست دیگران، منعطف عمل کند. می توانید با رها کردن موقعیت استرس زا، خود را از رنج استرس خلاص کنید. فراموش نکنید رها کردن به معنای ترک کردن نیست. رها کنید یعنی اجازه دهید آن موقعیت همانطور که هست، باشد. تنها به آن آگاه باشید و تماشاگر. بطور کلی زندگی امروز طوری برنامه ریزی شده که تجربه موقعیت های استرس زا برای تمامی ما اجتناب ناپذیر است.

متاسفانه امروزه انسان ها با دسترسی به حجم وسیعی از اخبار و اطلاعات، تقریبا دائما در معرض استرس خارجی قرار دارند و سیستم ما طراحی شده تا این استرس ها را به درونمان منتقل کند. اکنون شش راه برای تسلط بیشتر بر موقعیت های استرس زا معرفی خواهیم کرد که به کمک آنها می توانید، به مغزتان بیاموزید که با استرس مقابله کند.


تمرین این موارد باعث می شود قابلیت کنترل واکنش هایتان در موقعیت های تنش زا، بهبود یابد و به سادگی در هر پیچی از جاده منحرف نشوید. اگر نتوانید احساساتتان را کنترل کنید، مانند یک گوی غلطان به هر سمتی که شیب باشد کشیده می شوید و مدام در سراسیمگی ها، ناامیدی ها و حتی جنون به سر خواهید برد.

شش تله ی روانی که زندگیتان را نابود خواهد کرد را بخوانید.

این تمرین ها به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم شده اند و برای انجام آنها کافیست مرحله یا مراحل مناسب خودتان را تشخیص دهید:

تمرینات کوتاه مدت:

  1. بازی کردن: اگر زمانی خودتان را مشغول انجام کاری غیرضروری یافتید و یا اوقات بیکاری داشتید، توجه تان را معطوف چیزی کنید که نیازمند تمام تمرکز مغزتان باشد. به عنوان مثال برای این زمان ها، بازی ها و نرم افزارهایی را روی گوشی هوشمندتان نصب کنید که کارکرد حافظه یا مهارت های منطقی تان را آزمایش می کند، و تمام تمرکز و توجه تان را معطوف فرآیند بازی میکند.

    برای دریافت فایل صوتی تقویت دقت و تمرکز کلیک کنید.


  2. غرقگی: گذر زمان در حالت غرقگی می تواند تمرین کوتاه مدت فوق العاده ای برای ذهن باشد. غرقگی یا فلو یک حالت ذهنی معرکه است. برای رسیدن به Yanni-flowحالت فلو، بایستی عملکردهای چندتکلیفی را محدود کنید. یعنی سرتان را با کارهای متعدد، شلوغ نکنید. هر چقدر تمرکزتان را بر روی یک کار چالش برانگیز بیشتر کنید، احتمال رخداد این تجربه برایتان بیشتر خواهد شد. به موقعیت های استرس زا به عنوان یک فرصت برای غرقگی نگاه کنید. می توانید در هر کار یا هنری که دوست دارید یا در آن مهارت دارید غرق شوید. آشپزی، نواختن ساز، تعمیر ماشینتان و یا حتی حل یک مسئله ریاضی. اگر به دنبال پیشرفت هستید باید بدانید که کلید آن تمرین است.

    تمرینات بلندمدت:

  3. تمرین توجه: جنبه کلیدی تمرکز دوباره و دوباره بر روی یک هدف مشخص، این است که بتوانید تشخیص دهید چه زمانی حواستان پرت می شود و تمرکز را از دست می دهید و مکررا آن را به جای اولش برگردانید. این تمرین که ساده ترین نوع مراقبه است، قابلیت آگاهی بر تجارب را در شما تقویت خواهد کرد. در میان جاده ای سراشیبی که به سمت مسیر احساسات منفی می رود، تمرین توجه، مثل یک انشعاب یا جاده فرعی، به سمت بالاست و از این انشعاب می توانید به بخش های مثبت هر موقعیت توجه کنید.

  4. آموزش خود کنترلی: خودکنترلی، عملکردی ذهنی ست که شبیه یک ماهیچه است
  5. self-control-possibleو می تواند فرسوده شود. یک ماهیچه با ورزش های سنگین و مداوم قوی می شود، اما اگر هیچوقت ورزش نکند بزودی فرتوت و ضعیف خواهد شد؛ بدین ترتیب است که ایستادن در برابر ایگو و نفسانیات دشوار و دشوارتر خواهد شد. هر زمان که می توانید خود کنترلی تان را ورزش دهید و در برابر خواهش های عادت گونه ایگو بایستید. برای تمرین یک پرهیز دلخواه و مفید را برای خودتان تعیین کنید و مثل زمانی که روزه میگیرید، تمرین کنید که به سمت آن هوس نروید.

    برای دریافت فایل صوتی کنترل و غلبه بر ایگو کلیک کنید.


  6. آموزش خود سامان دهی: هر روز شما پر است از اهداف و نیت ها. برای هر روز یک برنامه مشخص از آنچه که عملی خواهید کرد دارید. قابلیت خود سامان دهی یا خود مهاری، همان چیزی ست که به شما در عملی کردن برنامه هایتان کمک می کند. خود مهاری، به شما اجازه می دهد به جای تمرینات کوتاه مدت خود را نیازمند تمارین سخت و طولانی تر بیابید. این تمرین ها پاداش های ارزشمند و باتاخیری برایتان به ارمغان می آورند. نمونه این تمرین ها یادگیری های جدید است. مثل یک ساز و موسیقی جدید، یک زبان جدید، یک ورزش یا هنر رزمی و… که همگی راه هایی برای خودمهاری هستند.

  7. ارزیابی ادراکی: درک و بینش شما از یک موقعیت یک پارامتر پنداری ست. این بدین معناست که آنطوری که شما شرایط را می بینید، در واقع نمودی از احساسات و برداشت های شماست و ممکن است در حقیقت آن موقعیت اصلا آنطور که فکر می کردید نبوده باشد. ارزیابی ادراکی، نگاه منطقی و آگاهانه به شرایط است و بازیابی ادراکی زمانیست که دوباره به قضایا نگاه می کنید. پس از آنکه احساسات و هیجانات آن موقعیتی را که اغلب مسبب استرس هستند، رها کردید می توانید به بازیابی ادراکی بپردازید. برای این کار باید شواهد را دوباره و معقولانه بررسی و آزمایش کنید و به ویژگی ها و مسائلی ریزی توجه کنید که قبلا بخاطر برخورد احساسی، از دیدتان پنهان بود اند. با این بینش درمی یابید که آن موقعیت با یک بینش نوین دیده می شود که در این دیدگاه، موقعیت همانطوری که واقعا هست دیده می شود و استرس امری مضحک بنظر می رسد.

می توانید فایل خودهیپنوتیزم کنترل استرس را از اینجا دریافت نمایید:

https://rastmard.com/17566

“هنگامی که وقت کافی صرف تمرین این موارد می کنید، به ابزاری قدرتمند برای کنترل ذهنتان دست می یابید که به کمک آن، بر احساسات و واکنش های هیجانی تان آگاه می شوید و مهار انفجار مغزی ممکن می شود . بدین ترتیب استرس حتی از پرتنش ترین موقعیت های زندگی روزمره تان حذف خواهد شد. این ابزار قدرتی نهفته درون خودتان است که تنها با تمرین به آن دست خواهید یافت.”


منبع:spiritualityhealth.com

نوشته‌های مشابه

16 دیدگاه

  1. من فکر میکنم برای جلوگیری از انفجار مغزی باید برم تو کار ترک راستمرد !!! تقریبا تمام روزم داره توی سایت شما میگذره و اینقدر مطالب جالب توی سایت هست که گذر زمان را متوجه نمیشم حالا ترکش هم کار ساده ای نیست فکر کنم خودتون باید یه فایل سابلیمینال تولید کنید بهم بدید تا ترک کنم
    تشکر از مطالبتون

  2. باسلام و تشکر
    منم دقیقا با حرف جناب پاور موافقم بقدری آموزه های دینی ما در کودکی بهمون ضربه زده و اینقدر به دور از دین بوده که اگر برای بچه های اون روزها هزاران ساعت دوره های روانشناسی بگذارند باز کم هست. استرس از شرم گناه در ما نهادینه شده
    به امید روز رهایی از این بندهای نامرئی???

  3. به نظر من فرار از استرس و تنش در زندگی امری نشدنی باشه…از هر طرف که رفتم جز وحشتم نیافزود/از گوشه ای برون آی ای کوکب هدایت…
    مثلا برای من به تازگی در دوره جذب شرکت کردم مطالبی را از اعماق ضمیرناخوداگاهم استخراج کردم که با دوره جذب کاملا منافات داشت….برای مثال برای جذب پول و ثروت من با پیام اینکه پول ثروت ادم را از یاد خداوند غافل میکنه و باعث سیاه شدن قلب میشه از طرف ضمیرناخوداگاهم مواجه شدم که یک استرس و تنشی حاد در وجودم به پا کرد…
    بتازگی متوجه شدم که خیلی از اموزه های سنتی و دینی ام که از کودکی فراگرفته ام با اصول ارامش داشتن و خوب زندگی کردنم در تضاد هستند….همیشه فکر میکردم برای اینکه خداوند ما را دوست داشته باشد باید خودمون را زجر بدهیم یا اینکه برای فراگرفتن خودشناسی باید مثل یوگیهای هندی خودمون را به سختی شکنجه بدهیم و ریاضت بکشیم….در صورتیکه حتی دین اسلام هم این اصول را رد کرده است…
    تا وقتیکه در درون خود و ضمیر ناخوداگاهمان به تعادل و ارامش نرسیم فکر کردن به زندگی ایده ال خیالی پوچ خواهد بود…تا وقتیکه ضمیرناخوداگاه ماه را به خوداگاه تبدیل نکنیم این زندگی خواهد بود که کنترل ما را به دست خواهد داشت نا خوداگاه مان….

    1. درود بر شما دوست عزیز. در مسیرزندگی گاهی ممکنه متوجه بشیم که بخشی از باورهایی که ازخانواده، فرهنگ و یا مذهبی که در خلال اون ناخواسته رشد کردیم، با اصول اخلاق انسانی منافات دارند(خصوصا اگر در راه بیداری پا گذاشته باشیم). بایستی با کسب دانش و آگاهی و استفاده از هر دو قوه عقل و شهود و احساسات صادقتون، حقیقت رو برای خودتون روشن کنید.

دیدگاهتان را بنویسید